INFO Servis

Ulaganje u zdravstvo u Vojvodini prioritet države

Početkom septembra započeta je rekonstrukcija kikindske Bolnice. Prva faza, za čiji je završetak rok 400 dana, a radovi vredni 340 miliona dinara, obuhvatiće kompletnu rekonstrukciju Fizijatrije, Infektivnog, Dečjeg odeljenja, kao i odeljenja onkologije, palijative i patologije. Na osnovu projekta, prvo je započeta rekonstrukcija najstarijih objekata, koji su izgrađeni krajem 19. veka, tako da će preko potrebno uređenje objekata biti od velike važnosti. Dok traju radovi na prvoj fazi, uporedo se priprema projektno – tehnička dokumentacija za drugu i treću završnu fazu rekonstrukcije bolnice. 

Kako je istakao predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ulaganje u zdravstvo u Vojvodni deo je konkretnog plana predsednika Vučića, u okviru kojeg će država uložiti sredstva u rekonstrukciju gotovo svih bolnica u pokrajini:

Vojvodina je deo velikog nacionalnog plana i sugurno je da imamo mnogo razloga za veliki optimizam i zajednički rad. Za nekoliko meseci, kada počnu radovi na rekonstrukciji bolnice u Subotici, baš kao što su pre mesec dana počeli i u kikindskoj bolnici, moći ćemo još jednom da kažemo da se razlikujemo od svih drugih koji su vodili javne poslove u Srbiji. Кljučnu razliku prave jasan plan i još jasnija konkretna dela iza kojih stoji politika predsednika Srbije – izjavio je Mirović. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!