INFO Servis

Udruženje preduzetnika Kikinda obeležilo slavu

Opšte udruženje preduzetnika Kikinda danas je crkvenim obredom i rezanjem slavskog kolača obeležilo slavu, Bogojavljenje. 

Kikindsko Udruženje preduzetnika više od deset godina Bogojavljenje obeležava kao svoju slavu. Siniša Pašić, predsednik OUPK, kaže:

Kao i svake godine, preduzetnici su se okuili na slavi i meni je jako drago što su se okupili u ovolikom broju. Ima nas više od 80 članova što mi je jako bitno i drago što smo jedno od najboljih udruženja preduzetnika u Srbiji. Planovi su kao i svake godine unapređenje preduzetništva, tu smo da pomognemo svima koliko god možemo. Pišemo projekte, planiramo detaljno, sve u korist naših članova kako bi im izašli u susret i olakšali posao. Da ne razmišljamo o negativnim stvarima, da godina bude uspešna, da budemo radosni i pozitivni –rekao je Pašić. 

Kum slave bio je iđoški preduzetnik, vlasnik Rasadnika “Dorijat“, Radivoj Lagundžin:

Vrlo mi je značajno jer su me prepoznali kao mladog preduzetnika i što su mi ukazali čast da budem kum kikindskim preduzetnicima. Svi pokazatelji do sada ovu godinu najavljuju kao odličnu, krenula je vrlo dobro sa puno posla i nadam se da će se tako i nastaviti – dodao je Lagundžin.

Proslavi Bogojavljenja u prostorijama Udruženja preduzetnika prisustvovao je i Miodrag Bulajić, član Gradskog veća zadužen za privredu, mala i srednja preduzeća, koji je tom prilikom istakao da lokalna samouprava pruža preduzetnicima kontinuiranu podršku:

Svim preduzetnicima kao i porodicama u Kikindi koji proslavljaju Bogojavljenje čestitao bih slavu. Preduzetnici su jedan važan činilac i važna karika u privrednom razvoju našeg grada i mi im posvećujemo maksimalnu pažnju, jer želimo da im pomognemo na direktan ili indirektan način. Oni zaista predstavljaju neiskorišćen potencijal u svakoj lokalnoj zajednici. Zajedno sa njima razvijamo taj potencijal, putem realizovanja važnih projekata, ali i u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Raduje posebno činjenica da je preduzetnička porodica iz godine u godinu sve brojnija i da raste. Razvojni put mnogih preduzetnika nije bio nimalo lak niti jednostavan. Naučio ih je da racionalno razmišljaju i da povlače ispravne poslovne poteze. Sigurno da dobra ideja, istrajnost, posvećenost i konstantna edukacija jesu ključ uspeha. Mi kao Gradka uprava želimo da ih ohrabrimo, da uzmu stvar u svoje ruke, da sami kreiraju svoju budućnost, a mi smo tu da im uvek budemo pouzdan partner i da im u narednom periodu kontinuirano pomažemo – kazao je Bulajić. 

Opšte udruženje preduzetnika Kikinda osnovano je 2007. godine, i trenutno ima više od osamdeset aktivnih članova. Na teritoriji našeg grada registrovano je oko 900 preduzetnika. Svaki preduzetnik registrovan u Agenciji za privredne registre član je Udruženja, dok su aktivni članovi oni koji plaćaju članarinu i time stiču mogućnost učešća na sajmovima i drugim manifestacijama uz značajne popuste, ili besplatno, a dobijaju i besplatne pravne savete i informacije o različitim konkursima i izradi projekata. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!