INFO Servis

Učenici i profesori iz Nemačke, Turske i Litvanije gosti kikindske Gimnazije

U okviru projekta interkulturalne razmene, u kojem Gimnazija „Dušan Vasiljev“ učestvuje već osam godina, ovih dana u našem gradu boravi devet učenika i šest profesora iz tri zemlje. 

Gimnazija „Dušan Vasiljev“ već duži niz godina realizuje učeničke razmene u zemlji i inostranstvu, i vrlo je aktivna u međunarodnim projektima:

Učeničku razmenu negujemo već osam godina, a te 2011. godine započeli smo je sa Nemačkom. Svake godine po jedna škola je išla u uzvratnu posetu drugoj, pa smo došli na ideju da bismo to mogli da proširimo i uključimo druge zemlje – objašnjava Miljana Kitanović, profesorica psihologije. 

U našem gradu boravi tri učenika iz Nemačke i šest iz Turske, koji su smešteni kod učenika Gimnazije. Osim njih, u poseti našem gradu su i njihovih šestoro profesora. 

Kadir Himčal, profesor iz Ankare, kaže da su Kikinđani veoma gostoljubivi:

Domaćini, rukovodstvo škole i koege, svi su nas lepo dočekali i primili. I u našoj kulturi, kada nam neko dođe, potrudimo se i uradimo sve što možemo za svog gosta, i srećni smo što smo to isto doživeli i ovde. 

Gosti iz Nemačke su pre 8 godina već boravili u našem gradu za vreme „Dana ludaje“, kada su predstavili svoju zemlju u okviru „Evropskog kutka“. I ovoga puta, predstaviće se na našoj manifestaciji, te pozivaju sve Kikinđane da posete njihov štand. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!