INFO Servis

Učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ i ove godine pobednici kviza „Moja Kikinda“

U finalu kviza „Moja Kikinda – Otkrijmo gde živimo“, koje je održano danas u Kulturnom centru, učestvovale su škole „Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca, SSŠ „Miloš Crnjanski“, Tehnička škola i Gimnazija „Dušan Vasiljev“. Najbolje poznavanje našeg grada, kao i prošle godine, pokazali su učenici novokozaračke škole, a svi učesnici finala osvojili su vredne nagrade.  

U finalu kviza, koji je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i početnih razreda srednjih škola, danas su se takmičile ekipe tri srednje i jedne osnovne škole sa teritorije našeg grada. Takmičari su se nadmetali u oblastima geografija, kultura, istorija i ličnosti, a najbolje su se pokazali učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca.

Takmičenje je, petu godinu zaredom organizovala Kancelarija za mlade. Cilj kviza, čiji je idejni tvorac profesor geografije Miroslav Grujić, je da đaci što više nauče o Kikindi i okolnim selima:

Za ovih nekoliko godina kroz kviz su prošle različite generacije, koje su naučile mnogo o sredini u kojoj žive. U ovogodišnjem kvizu učestvovalo je ukupno 12 ekipa, dok su se 4 najbolje danas takmičile u finalu. Kao i ranijih godina, obezbedili smo vreme nagrade za učesnike finala. Škole su dobile multifunkcionalni štampač, a učesnici će 14. decembra ići na ekskurziju, u okviru koje će obići Muzej Žeravica u Novom Miloševu, dvorac Fantast, zobnatičku ergelu i Gradski muzej u Subotici – kaže Dalibor Oličkov, koordinator Kancelarije za mlade.

Učesnicima finala kviza „Moja Kikinda – Otkrijmo gde živimo“ vredne nagrade uručila je predsednica Skupštine grada, Stanislava Hrnjak:

Priručnik „Moja Kikinda“, pomoću kojeg se učesnici spremaju za kviz, govori o znamenitim Kikinđanima i istorijskim i geografskim činjenicama vezanim za naš grad. Retko smo u prilici da govorimo i učimo o tome, jer često nije u nastavnom programu. Iz tog razloga je ovo jako dobra prilika da deca nauče više o svom gradu -rekla je Hrnjak. 

Škola iz Novih Kozaraca potvrdila je prvo mesto osvojeno prošle godine, uz malo sreće i mnogo znanja:

Pitanja su bila teška i imali smo jaku konkurenciju. Sati koje smo izdvojili na učenje, isplatili su se, i naša škola je odnela pobedu i ove godine – kaže Željana Budimir, učenica OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!