INFO Servis

U toku pripreme za početak grejne sezone

Početak grejne sezone očekuje se za manje od mesec dana, a od prvog oktobra JP “Toplana“ treba da počne rad u punom pogonu što podrazumeva da sistem za više od 3.050 domaćinstava i pravnih lica bude napunjen i pod pritiskom. Trenutno se vrši provera svakog objekta i stambene zgrade, tako da bi za nedelju dana celokupan sistem trebalo da bude spreman za početak grejne sezone:

-Kada se završila sezona mi smo odmah započeli određene radove u delu Mikronaselja, tačnije  u ulici Partizanskoj i Josifa Pančića u dužini od 100 metara. Nakon toga smo uradili jedan od najproblematičnijh delova u ulici Vuka Karadžića tako da je i taj deo od 60 metara saniran. Uspeli smo da završimo radove i na sanaciji ugla Miloša Velikog i Zmaj Jovine, što znači da smo rešili jedan veliki problem vezan za distribuciju od kotlarnice centar. Na kraju smo završili i poslednji priključak od 70 metara u Mikronaselju kod OŠ “Žarko Zrenjanin“ i time smo završili investiciona ulaganja u remontnom periodu za 2020. godinu u koje je uloženo između 15 i 20 miliona dinara – istakao je v.d. direktor JP “Toplana“, Dušan Marjanović.

Potraživanja JP “Toplana“ prema privatnom sektoru iznose oko 7 miliona dinara, dok poslovni sektor duguje više od 5 miliona dinara:

Građane najviše zanima cena grejanja, ali mi još uvek čekamo podatke četvrtog kvartala koji nam pristižu od “Srbijagasa“, na osnovu kojih bi imali tačnu računicu za grejanje. Prema sadašnjim parametrima od prvog januara moguće je da dođe do nekog smanjenja, ali još uvek ne znamo kolikog – rekao je Marjanović.

Marjanović je zahvalio korisnicima daljinskog grejanja koji izmiruju svoje obaveze na vreme. JP “Toplana“ obezbeđuje grejanje za oko 3.050 korisnika na 215.000 kvadratnih metara.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!