INFO Servis

U rekonstrukciju „Plavog čuperka“ uloženo 14 miliona dinara

U kikindskom vrtiću „Plavi čuperak“ u toku su radovi na zameni kompletne infrastrukture objekta. Za radove je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 14 miliona dinara. 

Radove u „Plavom čuperku“ danas je obišao gradonačelnik Pavle Markov, koji je najavio da će mališani od septembra boraviti u vrtiću koji zadovoljava sve standarde:

Rade se podovi, vodoinstalacije, elektroinstalacije, toaleti i kuhinja, dakle kompletna infrastruktra objekta. Zadovoljstvo nam je što ćemo deci pružiti mnogo bolje uslove za boravak u vrtiću. Evidentno je da se kvalitet Predškolske ustanove podiže na viši nivo, roditelji to prepoznaju, i sve više koriste usluge ove ustanove – rekao je Markov.

Završetak radova planiran je za oko mesec dana, te će i ova obrazovna ustanova spremno dočekati novu sezonu. Direktorica Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ Svetlana Milić, kaže da će nakon završetka ovih radova deci biti obezbeđen lepši, kvalitetniji i bezbedniji boravak u vrtiću:

„Plavi čuperak“ je jedan od najvećih objekata Predškolske ustanove. Ovaj vrtić je najčešće domaćin svim gostima sa strane, i jedan je od nosilaca najviše ocene eksterne kontrole koju smo imali pre godinu dana. Ovde se realizuje najveći broj projekata i promoviše rad vaspitača. Ovom rekonstrukcijom ćemo podići kvalitet, svakako i vaspitačima dati motiv da bolje funkcionišu, a deci da radije borave u njemu – rekla je Milić.

Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki“ ima oko 1.500 upisanih mališana, u ukupno 18 vrtića u gradu i okolnim selima. „Plavi čuperak“ trenutno ima oko 200 dece, u 10 vaspitnih grupa, od kojih su 3 jaslene.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!