INFO Servis, Sport

U planu izgradnja kuglane u Novim Kozarcima: Kikindske kuglašice od sada treniraju u Novom Bečeju

Kuglašice SU “Kika 0230“ od nedavno treniraju u Novom Bečeju koji im je ustupio modernu kuglanu u svom Sportskom centru i, kako stvari sada stoje, to će im biti mesto na kom će povremeno trenirati tokom sezone. Kikinđanke su sjajne u prvenstvu, ponovo nižu odlične rezultate u Prvoj ligi Srbije u kojoj nastupaju uprkos tome što su u protekloj sezoni bile šampionke i zasluženo stekle status superligaša. Međutim, kako naš grad više nema kuglanu, odnosno mesto gde bi moglo redovno da se trenira, tako se od Superlige i odustalo:

-Trenutno jako dobro stojimo u prvenstvu, do sada su odigrana tri kola i zadovoljna sam onim što smo postigli. Prvi smo na tabeli i delimo isti broj bodova kao Radnički iz Novog Sada. Sa njima bi trebalo da igramo u četvrtom kolu krajem novembra. Želja nam je ulazak u Superligu. Devojke imaju ogromnu želju i volju, ja ih u tome podržavam i zaista se nadam da ćemo i ove sezone ponoviti uspeh iz prethodne godine kada smo osvojile prvenstvo. Kuglana u Novom Bečeju je nova i jako kvalitetna i ovo će biti mesto gde ćemo povremeno trenirati – istakla je kuglašica “Kike 0230“, Nada Komanov.

Izgleda da dolaze bolji dani za kikindsko kuglanje. Trening u Novom Bečeju posetio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač koji je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Draganom Pecarskim i članicom Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Milenom Živkov, dogovorio saradnju sa opštinom Novi Bečej kako bi se trenutno pomoglo Kikinđankama, a naš grad ponovo imao kuglanu:

-Divim se našim kuglašicama koje se uprkos problemima jako bore za svoj grad, moraju da putuju, ali uvek pronađu vremena da treniraju i postižu sjajne rezultate. Zahvalio bih predstavnicima opštine Novi Bečej, kao i predstavnicima Sportskog centra koji su im omogućili da kuglašice treniraju tu. Obećavam maksimalnu podršku, jer su potpuno zaslužile s obzirom na to da su nekoliko puta osvajale prvenstva, ali i zaslužile da uđu u Superligu. Grad Kikinda imaće svoju kuglanu i imamo nekoliko dobrih projekata. Tako da bi u narednih nekoliko godina trebalo da izgradimo kuglanu u Novim Kozarcima, a kikindsko kuglanje vratimo ponovo na mesto na kome pripada, odnosno u Superligu – dodao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Saradnja Kikinde i Novog Bečeja dobija novi, viši nivo, a jedan od znakova saradnje jeste i kuglana novog Sportskog centra u Novom Bečeju koju će Kikinđanke koristiti:

Mi smo male sredine i jedan od najboljih načina opstanka i razvoja jeste udruživanje. Predložili smo gradonačelniku Kikinde potpisavanje memoranduma o razumevanju i to je prvi korak. Zaista nam je zadovoljstvo što će u Novom Bečeju Kikinđanke trenirati i što ćemo biti domaćini kikindskim kuglašicama i kuglašima. Kikinda je grad koji i te kako ima šta nama da ponudi i zaista mislim da će ovo biti odlična saradnja koju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Mislim da jedno drugome ne treba da budemo konkurencija, već da zajednički pobedimo mnogo veće gradove – dodao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

U Novom Bečeju, pored sporta, saradnju sa našim gradom vide kroz unapređenje na polju komunalne infrastrukture, inspekcijskog nadzora i saobraćaja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!