INFO Servis, Sport

U OŠ “Sveti Sava“ kamp za mlade gimnastičarke okupio 50 devojčica

U Osnovnoj školi “Sveti Sava“ u Kikindi održan je kamp za mlade gimnastičarke u organizaciji Gimnastičkog društva “Kikinda“. Više od 50 devojčica steklo je novo znanje iz oblasti ritmičke i sportske gimnastike, a ovogodišnji gosti bili su članovi kluba iz Rume. Bila je ovo lepa prilika da se gosti upoznaju sa Kikindom, da radeći sa stručnjacima nauče nešto novo iz sveta sporta i da steknu nova poznanstva:

Želja nam je da malo unapredimo i naš rad, postojimo četiri godine, tako da se trudimo da se povežemo sa klubovima koji rade u sličnim uslovima kao i mi. Ove godine gosti su nam iz Gimnastičkog kluba Ruma, a naša ideja jeste da saradnju proširimo sa još nekim klubovima iz Vojvodine koji se bave gimnastikom. Na taj način dobićemo dosta na radu, nastavnici i deca će brže i bolje napredovati, a svakako da je i onaj segment druženja vrlo bitan. Prijateljstva koja se stvaraju u sportu ostaju jako dugo. Ono što je nama cilj jeste da kroz kamp priču promovišemo Kikindu kao grad kako bi gosti upoznali ono što naš grad može da pruži. Tako su gošće iz Rume videle “Terru“, bazene, sove, prelepi Trg i obećale su da će ponovo doći nama u goste – ispričala je Svetlana Mirčić Vukobrat, saradnik Gimnastičkog društva “Kikinda“.

Ono što je evidentno, jeste da se svake godine povećava broj onih koji žele da se bave gimnastikom u Kikindi. Društvo poseduje određeni broj sprava za kvalitetno vežbanje, a rade i na tome da dobiju adekvatan prostor. Na kampu u Kikindi učesnice su jednoglasno rekle da se ovim lepim sportom bave iz ljubavi i da su nova poznanstva, zdrav život i prijateljstvo najvažnije stvari u životu.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!