INFO Servis

U Opštoj bolnici Kikinda hospitalizovana 34 Covid pacijenta: Pogoršava se situacija

U Opštoj bolnici Kikinda usled zaraze Covidom 19 hospitalizovana su 34 pacijenta, što znači da je u odnosu na protekle tri nedelje došlo do porasta broja pacijenata. Hospitalizovani su pacijenti starosti od 40 do 86 godina, nijedno dete nije zaraženo, a nema ni pacijenata na respiratoru:

-Do povećanja broja aktivnih slučajeva i hospitalizovanih pacijenata došlo je jer se nismo pridržavali propisanih mera Kriznog štaba i došlo je do opuštanja. Hospitalizovali smo pacijente koji su u srednje teškoj, ali i u veoma teškoj situaciji. Među zbrinutima u bolnici bilo je i onih koji su u međuvremenu vakcinisani, pa čak i revakcinisani. Za stvaranje imuniteta potreban je određeni period, ali situacija zavisi i od samog organizma koliko je sposoban da stvori imunitet. Još jednom apelujem na građane da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba, ali i da se vakcinišu. Vakcinacija sigurno pomaže. Ako organizam nije sposoban da stvori antitela, onda možete da zamislite kako pacijent reaguje kada se zarazi. Tako da je vakcinacija veoma preporučljiva. Što se tiče vrste vakcina, efikasna je bilo koja. Broj pregleda u febrilnoj ambulanti se takođe povećava. Pre tri nedelje bio je desetak, a sada već imamo 30 prvih pregleda na dnevnom nivou što ukazuje na pogoršanje epidemijske situacije – rekao je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice Kikinda.

U Opštoj bolnici Kikinda trenutno je zaražen jedan zaposleni. U međuvremenu je ustanova prešla na redovan režim rada, tako da se i pored pogoršanja situacje i dalje održava redovan nivo rada. Jedino je broj zakazanih pregleda manji u odnosu na maksimalan kapacitet iz razloga da ne bi dolazilo do gužve, pa samim tim i pojave zaraze.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!