INFO Servis

U Kikindi prvi put obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

U Kikindi je prigodnim programom prvi put obeležen državni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Programom ispred Gradske kuće, Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Kikindi, održao je koncert tradicionalnih i rodoljubivih pesama, a uži centar Kikinde bio je ukrašen zastavama Srbije. Na koncertu su pored građana bili prisutni predstavnici Gradske uprave, boračkih organizacija, kao i prijatelji našeg grada:

-Veliko mi je zadovoljstvo da kao gradonačelnik Kikinde prvi put obeležimo u našem gradu državni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Tim povodom nam je ceo uži centar grada okićen nacionalnim državnim zastavama, jer je zastava nešto zbog čega smo svi mi ponosni na državu i otadžbinu. Mnogi junaci su kroz istoriju nosili sa ponosom nacionalnu zastavu. Zaista mi znači što smo imali priliku da prigodnim programom obeležimo ovaj praznik. Čestitam svim građanima Kikinde novi praznik koji prvi put obeležavamo – istakao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će obeležavanje praznika postati tradicija u Kikindi i da će se već naredne godine praznik obeležiti na višem nivou uz bogat program kakav se i očekuje da bude.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!