INFO Servis, Sport

U Kikindi otvoren 5. Međunarodni plivački miting “Prolećni kup Banata“

Na bazenima Sportskog centra ’’Jezero’’ u Kikindi otvoren je 5. ’’Prolećni kup Banata’’, Međunarodni plivački miting u organizaciji Plivačkog kluba ’’Velika Kikinda’’. Nastupilo je preko 320 takmičara iz 20 klubova, kako iz Srbije, tako i iz Rumunije:

Kikinda je oduvek bila centar plivanja, a posebno nam je drago da okupljanje u kikindskom plivačkom klubu lepo napreduje, tako da će biti još zapaženiji na mapi Srbije, a vidimo i da je bazen u poslednje vreme rekonstruisan što znači da će Kikinda biti još bolji domaćin u narednom periodu – rekao je Dragan Jocić, komesar Plivačkog saveza Srbije.

Kako bi domaćinstvo ovako velikog takmičenja bilo najvišem nivou, neophodna je bila rekonstrukcija Sportkog centra, za šta je sredstva obezbedila Gradska uprava:

Ovakva sportska takmičenja ne bi se održavala u Kikindi da nismo vodili računa o poboljšanju kompletne infrastrukture na Sportskom centru ’’Jezero’’, kako bi obezbedili sve uslove za održavanje ovakvih takmičenja. Mi se na ovome ne zadržavamo, već želimo da i dalje ulažemo u ovaj sportski objekat. Trenutno se izvode radovi na izgradnji novih parking prostora, koji će zajedno sa zelenilom stvoriti lepšu sliku. Ponosni smo na činjenicu da je Kikinda grad plivača i želja nam je da stvorimo uslove da se deca i dalje bave jednom od najzdravijih aktivnosti – istakao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća u Kikindi prilikom otvaranja takmičenja.

Pratite nas FB