INFO Servis

U Kikindi aktivno 435 slučajeva zaraze, u Kovid ambulanti desetak pozitivnih slučajeva dnevno

Na području Kikinde aktivno je 435 slučajeva korona virusa, pa se situacija sada ocenjuje kao nestabilna, u odnosu na prethodni period kada je sa više od 1.200 zaraženih bila vanredna. U kovid ambulanti u Svetosavskoj ulici od početka godine dnevno se obavi oko 60 pregleda, a desetak slučajeva bude pozitivno:

U odnosu na prethodni period, možemo da kažemo da je došlo do blagog poboljšanja, ali u svakom slučaju ne bi smeli da se opuštamo, tako da i dalje moramo biti na oprezu. Svi pacijenti koji dođu sa bilo kojim tegobama budu pregledani istog dana, nema gužvi i zaista sada možemo da odahnemo jer sistem više nije pod velikim pritiskom. Apelujem na građane da se ne opuštaju jer su januar i februar generalno meseci sa čestim respiratornim infekcijama, zato je bitno da se i dalje drži distanca, da se nosi maska i da se redovno peru ruke – istakla je dr Marija Božić, lekar u Kovid ambulanti u Svetosavskoj.

Na području Severnobanatskog okruga najviše je zaraženih u Adi, odnosno 142, u Senti su aktivna 102 slučaja, u Čoki 70, u Kanjiži 50 i u Novom Kneževcu aktivna su 43 slučaja zaraze.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!