INFO Servis, Sport

Turnir u mini odbojci okupio osnovce iz Banata i Bačke

Muški odbojkaški klub “Kikinda“ organizuje danas prvi turnir u mini odbojci „Street volleyball“ na gradskom trgu. Takmičenje je okupilo dečake i devojčice osnovnoškolskog uzrasta koji treniraju odbojku. 

Deca uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole iz Kikinde, Kleka, Zrenjanina, Novog Sada i Subotice, takmičiće se danas u mini odbojci na gradskom trgu u Kikindi. Organizator prvog „Street volley“ turnira u našem gradu je MOK „Kikinda“.

Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan jer pruža jedno lepo iskustvo odbojkaškim početnicima. Deci je veoma važno da li će osvojiti medalju, ali je to zapravo manje bitno. Važno je da naučimo odbojku i da se lepo družimo – rekao je Milan Radosavčev iz MOK „Kikinda“.

 

Kikinda je jedna od 16 opština u pokrajini koji organizuju ovo takmičenje u okviru Turnira kroz Vojvodinu, koje će okupiti oko 500 dece.

Mladi odbojkaši nadmeću se danas u 7 konkurencija, tri muške i četiri ženske. Organizatori takmičenja u Kikindi nadaju se da će se ovaj turnir održavati i narednih godina i da će biti sve veći i brojniji.

Takmičenje je podržano od strane Sportskog saveza Kikinde i Gradske uprave. Član Gradskog veća Miodrag Bulajić izrazio je nadu da će ova manifestacija, koja je značajna za Odbojkaški savez Vojvodine, zaživeti u našem gradu.

 

Odbojkaški savez imao je puno poverenje u kikindski klub, koji ima jednu od najboljih škola odbojke u Vojvodini i postiže odlične rezultate. Ove godine MOK Kikinda postao je pionirski prvak Vojvodine, a nakon toga osvojili su i titulu vicešampiona države u istoj konkurenciji.

Cilj ovog turnira je afirmacija odbojke i uključivanje što više dece u sportske aktivnosti. Za sve ekipe osvajače medalja u okviru Turnira kroz Vojvodinu uskoro će biti organizovano još jedno takmičenje.

Pratite nas FB