INFO Servis

Svetislav Vukmirica: “U septembru počinje rekonstrukcija Opšte bolnice Kikinda“

Rekontrukcija Opšte bolnice u Kikindi trebalo bi da počne u septembru. Javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije su završene, druga javna nabavka odnosi se na izbor najpovoljnijeg izvođača radova koji bi u prvoj fazi trebalo da započne rekonstrukciju dečjeg odeljenja, infektivnog odeljenja i patologije. Iznos za izvođenje radova na prvoj fazi Opšte bolnice je oko 342 miliona dinara:

Radiće se na modernizaciji celokupnog objekta bolnice, rekonstrukcija podrazumeva zamenu svih instalacija, kako elektro , tako i mašinskih, vodovodnih cevi, razvoda medicinskih gasova, radiće se na povećanju enegetske efikasnosti, što znači da će bolnica biti moderan objekat na zadovoljstvo svih građana. Uslov je da do kraja godine dobijemo sve neophodne dozvole, kada očekujemo da će nas podržati Uprava za javna ulaganja. Koliki će biti iznos, zavisi od projektno – tehničke dokumentacije, ali je sigurno da će biti viši od onog koji je pomenut za prvu fazu. Sada mogu da kažem da smo na dobrom putu da Kikinda dobije modernu bolnicu, tako da Kikinđani sigurno neće više morati da idu na lečenje u druge centre – istakao je Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika zadužen za razvojne i investicione projekte.

Vukmirica je istakao da je nova bolnica jedan od najvažnijih uslova za opstanak grada, jer građani moraju da imaju mesto gde će se kvalitetno lečiti. Posao će trajati nekoliko narednih godina:

-Prvo ćemo završtiti prvu fazu radova, posle toga očekuju nas druga i treća, ali će to biti niz koji se neće prekidati. Svaka soba u bolnici imaće svoje kupatilo, to znači da će doći do smanjenja kapaciteta, ali će to biti uređeno izgradnjom novog objekta. Taj novi objekat trebalo bi da bude veličine oko 1.000 kvadrata, sa dva sprata. Što se tiče izrade projektno-tehničke dokumentacije to radi Geoprojekt Beograd i KRIP inženjering Beograd, dok će izvođač radova na prvoj fazi biti Stim gradnja Beograd – dodao je Vukmirica. 

S obzirom na to da će rekonstrukcija Opšte bolnice trajati dok su korisnici u postojećim objektima, u dogovoru sa nadležnim, raspored radova biće tako uređen, kako bolenici ne bi trepli nikakve posledice. Sredstva za kompletnu rekonstrukciju kikindske Bolnice obezbediće Vlada Republike Srbije, dok je Grad Kikinda finasirao izradu projektno-tehničke dolumentacije u iznosu od 17 miliona dinara.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!