Svečano otvorene Sportske igre mladih u Kikindi

U Kikindi su svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih 2020. godine, Karavan radosti i prijateljstva koji je okupio takmičare iz grada i svih sela. Ove godine igre su organizovane po drugačijim uslovima, odnosno podeljene su bile u nekoliko takmičarskih dana, u skladu sa preporukama koje su na snazi, tako da je svečanost održana bez prisustva publike, a takmičari su se nadmetali samo u fudbalu i odbojci:

Zaista mi je veliko zadovoljstvo što je došlo vreme da privedemeo kraju naše druženje po gradovima i uskoro započinjemo državno takmičenje, koje će okupiti najbolje iz svih oblasti koji su se takmičili u prethodnom periodu. Srećna sam, ali i tužna što smo morali da organizujemo svečanost bez publike jer je ovde u Kikindi bilo uvek oko 7.000 mališana koji su bodrili svoje vršnjake. Ove godine je tako, a zaista se nadam da će naredne sve biti u redu i da ćemo  ponovo biti u prilici da organizujemo igre kako treba i da okupljamo veliki broj dece i sportista – poručila je prilikom otvaranja Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Tokom svečane ceremonije, gradonačelniku Kikinde, Nikoli Lukaču, uručena je zlatna povelja Sportskih igara mladih za veliki doprinos tokom prethodnih godina kako sportu, tako i igrama. Tom prilikom, gradonačelnik je istakao da su svi učesnici pobednici i da najvažnije druženje kroz sport:

-Zaista mi je velika čast što sam primio povelju kao dokaz da smo se zaista trudili u prethodnom periodu da podržimo sve one koji se zalažu za sport. Kao i sam sportista, bilo mi je veoma važno da mališani nauče da se druže kroz sport jer su to najbolja i najjača prijateljstva. Gradska uprava Kikinde, odnosno moj tim i u narednom periodu pružiće podršku sportskim igrama mladih kako bi na najbolji način predstavljali naš grad, našu zemlju, a deca se družila i stekla nove prijatelje, bavila se sportom i pobeđivala – rekao je Lukač.

Prilikom svečane ceremojije, upaljena je baklja prijateljstva, koju je doneo Ognjen Ugrešić, i na taj način su svečano otvorene igre. Zakletvu prijateljstva u ime sportista položio je Vanja Radulaški, a u ime sudijske organizacije Divna Erbus. Tehnički pertneri bili su Školski sportsti savez Kikinde i Sportski centar “Jezero“, Grad Kikinda i brojni sponzori:

-Kikinda je poslednji grad za takmičarsku sezonu SIM 2020, a već su održane kvalifikacije za pojedinačma takmičenja, dok se ostatak bio nadmetao u fudbalu i ženskoj odbojci. Mnogi Kikinđani stekli su pravo tamičenja na državnom prvenstvu koje će se održati u Brzeću. Moram da napomenem da svi učensici iz Kikinde koji su stekli pravo na državnom takmičenju putuju o trošku Gradske uprave Kikinda – podsetila je Jelena Krvopić, koordinatorka za školski sport Severnobanatskog okruga.

Sezona igara u prethodnoj godini u Srbiji po ocenama mnogih bila je posebna i oboreni su svi rekordi. U projektu Sportske igre mladih u 2019. godini učestvovalo je oko 75.000 takmičara, a u regionu više od 200.000 mališana. Igre se sprovode uz podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva.

error: Content is protected !!