INFO Servis

Sve je spremno za takmičenje u kuvanju ajvara

Takmičenje u kuvanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano danas u našem gradu. Petnaest ekipa iz Kikinde i okoline nadmetaće se za titulu „kralja ajvara“, za vrednu nagradu, kao i za plasman na finale takmičenja u Beogradu 12. oktobra. Organizatori su i za publiku pripremili prigodan kulturno-zabavni program, a početak kuvanja ajvara zakazan je za 11 sati.

„Izađi mi na teglu“ je manifestacija karavanskog tipa koja se održava u gradovima širom Srbije, a Kikinda je osmi grad po redu u ovoj sezoni. Karavan je već šestu godinu na putu, a u naš grad danas stiže po četvrti put:

Uvek nam bude lepo u Kikindi, atmosfera je topla i domaćinska. Svake godine nas jako lepo dočekaju, i svi su veoma srdačni – kaže za naš radio Ljiljana Vukotić, organizatorka manifestacije „Izađi mi na teglu“. 

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima za cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Suština ove manifestacije, osim njenog zabavnog karaktera, je promocija pobednika, i podsticaj razvoju preduzetništva u našoj zemlji. Konačno smo pokrenuli naš proizvod „Izađi mi na teglu“, po receptu prošlogodišnjeg pobednika, ekipe „Pucke“ iz Brusa – dodala je Vukotić.

Naša sagovornica objašnjava da će i ove godine takmičenje biti upotpunjeno i zabavnim programom, u kojem će moći da učestvuju svi posetioci, ali i da se uključe one koji se nadmeću.

Među takmičarskim ekipama koje će danas ukrstiti varjače biće i naša, pod nazivom „Ami – Palas, najbolji talas“. Proglašenje pobednika očekuje se posle 18 časova. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!