INFO Servis

Subvencije za pčelare: Podnošenje zahteva do 31. maja

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela trajaće do 31. maja tekuće godine, a iznos podsticaja po košnici je 720 dinara. Zahvaljujući pilot projektu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pčelari su prvi koji će moći da zahtev za podsticaj podnesu elektronskim putem. 

Pristup aplikaciji za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju (podacio o podnosiocu zahteva, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj i broj pčelinjih stajališta) i elektronskim podnošenjem zahteva. Tokom samog procesa elektronskog potpisivanja imaće detaljna uputstva koja će ih voditi kroz proces. Rešenje povodom ovog zahteva biće im takođe prosleđeno elektronskim putem.

Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka,  generišu obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod. Generisani obrazac sa bar kodom je neophodno odštampati, svojeručno potpisati, ili overiti (u slučaju da je podnosilac zahteva preduzetnik), a  potom ga poslati preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Tekst i fotografija: Uprava za agrarna plaćanja 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!