INFO Servis, Sport

Stonoteniski klub „Čarnojević“ iz Ruskog Sela izborio plasman u Prvu ligu

Stonoteniski klub „Čarnojević“ iz Ruskog Sela ostvario je istorijski upeh, plasirajući se u Prvu saveznu ligu. Tim povodom, gradonačelnik Pavle Markov upriličio je danas prijem za igračice i trenera ovog kluba.

Igor Radić, trener i predsednik Upravnog i izvršnog odbora STK „Čarnojević“, kaže da nije bilo nimalo lako jednom seoskom klubu, da u konkurenciji velikih gradova izbori plasman u visoki rang takmičenja, ali su se redovni treninzi, vredan rad i trud isplatili:

Veoma smo zadovoljni i ponosni što smo u tome uspeli. Nadamo se da ćemo ostvariti veće rezultate i sa drugim takmičarima. Treniramo svakog dana tokom nedelje dva sata dnevno, a vikendom se igraju utakmice. Imamo i rangirane igrače koji su deo reprezentacije – kaže Radić, i dodaje da su planovi za ovu sezonu opstanak u visokom rangu, a za nekoliko godina i napredak u sam vrh tabele.

Povodom ovog velikog uspeha Stonotesnikog kluba iz Ruskog Sela, gradonačelnik Markov je danas upriličio prijem za takmičarke i trenera:

Ovo je ogroman uspeh jer se radi o malom selu koje je ušlo u isti rang sa poznatim klubovima iz velikih gradova, u prvom kolu sastali su se već sa beogradskom Crvenom zvezdom. Posebno je značajno to što se radi o veoma mladim takmičarkama, starosti do 15 godina, što daje poseban motiv i nadu da će Rusko Selo moći u budućnosti da računa na velike uspehe – rekao je Markov.

 

Ove sezone u Prvoj saveznoj stonoteniskoj ligi nadmetaće se Danijela Molnar, Rita Kiš, Bjanka Berta i Marijana Uzelac.

Bilo je dosta teško izboriti ovaj plasman. Treninzi su veoma naporni, i imamo ih svakog radnog dana, a tu su i kondicioni treninzi. Za početak ćemo se truditi da izborimo opstanak u Prvoj ligi – kaže četrnaestogodišnja Danijela Molnar.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!