INFO Servis

Stariji sugrađani otputovali na Palić

Za besplatan izlet, koji je organizovala lokalna samouprava, prijavilo se oko 650 penzionera sa teritorije našeg grada. Jutros je na Palić otputovala jedna grupa starijih sugrađana, dok će sutra na isti izlet ići još 6 autobusa. Putnike je u ime organizatora ispratio član Gradskog veća, Miodrag Bulajić.

Član Gradskog veća, Miodrag Bulajić, kaže da je organizovanje besplatnih izleta za penzionere način da Gradska uprava ukaže pažnju, pokaže brigu i izrazi zahvalnost starijoj generaciji.

Penzioneri mnogo znače lokalnoj samoupravi, jer su podneli veliki teret. Na ovaj način pokazujemo koliko su oni značajan faktor društvenog razvoja. Želimo da im pružimo jedan ugodan dan, da se lepo provedu i druže – kaže Bulajić.

U okviru današnjeg izleta biće organizovani šetnja u prirodi, obilazak Palićkog jezera, poseta Zoološkom vrtu i ručak u lokalnom restoranu.

Jela Veličkog, iz Udruženja penzionera „Kikinda“ kaže da ovakve aktvinosti veoma znače starijim sugrađanima, jer mnogi od njih nisu u mogućnosti da finansijski sebi priušte putovanja:

Ovo nam je prilika da nešto vidimo, da se lepo družimo i uživamo barem jedan dan u godini, a nekada se desi da se izleti organizuju i dvaput godišnje. Mislim da ovo mnogo znači penzionerima i da oni to zaista cene.

Akciju organizovanja besplatnih izleta za najstarije Gradska uprava započela je pre dve godine, s ciljem da se sugrađanima u ovom životnom dobu pruži mogućnost da obnove i obogate svoje znanje o lepotama Srbije, i da se kroz ovakva putovanja druže i stiču nova poznanstva.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!