INFO Servis

Štab za žetvu i vršidbu: Ove godine registrovano 6 požara

Nakon današnjeg sastanka Gradskog štaba za žetvu i vršidbu saopšteno je da je ove godine bilo šest intervencija, po jedna u Velikom Selu, Iđošu i Bašaidu, a tri u mokrinskom ataru. Jedan od ovih požara bio je prouzorkovan udarom groma, dok je uzrok ostalih bio ljudski nemar. 

Prema rečima Milivoja Linjačkog, komandanta Štaba za žetvu i vršidbu, zahvaljujući dobroj organizaciji poljočuvarske službe i vatrogasnih društava, požari su lokalizovali i ugašeni bez veće materijale štete:

Ova godina nam je u odnosu na prethodnu bila lošija, jer je prošla bila jedina kada nije bio registrovan nijedan požar. Ni šest požara nije veliki broj. Na nama je da ih što pre ugasimo i da se izbegne velika materijalna šteta – rekao je Linjački. 

Naš sagovornik ističe da su jesenji meseci najrizičniji, kada se pre oranja strništa pale:

To stvara velike probleme, dolazi i do paljenja imovine, a prošle godine smo zbog takvih stvari imali i smrtan slučaj. Na današnjem sastanku smo razmatrali i šta će Štab preduzeti na jesen. Uključićemo sva udruženja koja rade na terenu i nastojaćemo da izdvojimo sredstva da pokrijemo troškove goriva i dežurstava – kaže Linjački i dodaje da će nadležni i ovog puta apelovati na građane, a ukoliko preventivne mere ne budu dale rezultate biće primenjene represivne. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!