INFO Servis

Sredstva prikupljena na „Sova festu“ uložena u opremanje kuhinje u „Našoj kući“

Kuhinja u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ dobila je novi izgled zahvaljujući donaciji Kancelarije za mlade. Sredstva u iznosu od oko 200 hiljada dinara prikupljena su na humanitarnom festivalu urbanog zvuka „Sova festu“.

 

Kancelarija za mlade Kikinda, uz podršku lokalne samouprave, organizovala je u julu dvodnevni muzički događaj „Sova fest“, na kojem se ulaz nije naplaćivao, ali su posetioci mogli da doniraju u humanitarne svrhe iznos po želji:

Prvi „Sova fest“ okupio je brojne poznate izvođače, a samim tim privukao je i veliki broj posetilaca. Na festivalu je prikupljeno nešto više od 200 hiljada dinara, čime su Kikinđani još jednom pokazali humanost. Novac je upotrebljen za opremanje kuhinje u „Našoj kući“. Zamenjeni su kuhinjski elementi i pločice, kupljeni su novi frižider i šporet, a nabavljena je i preko potrebna mašina za pranje sudova – kaže Dalibor Oličkov, koordinator Kancelarije za mlade, i dodaje da će se „Sova fest“ i dalje održavati i biti humanitarnog karaktera, kako bi se pomoglo što većem broju ustanova i pojedinaca kojima je to potrebno.

Direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“, Cecilija Šajber izrazila je veliku zahvalnost Kancelariji za mlade na inicijativi da se pomogne ovoj ustanovi, kao i sugrađanima na pokazanoj humanosti:

Bili smo presrećni i veoma prijatno iznenađeni, jer je prikupljena zaista značajna suma. Ono što je urađeno za taj novac nam je zaista bilo potrebno, i krosnicima će olakšati boravak ovde. I danas, u okviru radionice kuvanja slatkog od smokava, koriste novoopremljenu kuhinju – rekla je Šajber.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite trenunto ima 26 korisnika. Ovu ustanovu 2020. godine očekuje relicenciranje, kada će postojati mogućnost da bude primljeno još korisnika.

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!