INFO Servis

Sportsko takmičenje u Gerontološkom centru

Takmičenje u lakim sportskim disciplinama održano je danas u Gerontološkom centru u našem gradu. U pikadu, bacanju metalnih pločica i visećih kugli nadmetalo se 13 ekipa, iz Kikinde, Iđoša, Padeja, Novog Miloševa, Mužlje, Zrenjanina, Novih Kozaraca i Nove Crnje.

Današnje sportsko takmičenje organizovao je klub Gerontološkog centra, sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u starijem životnom dobu i sprečavanja negativnih posledica usamljenosti i socijalne izolacije.

Ovakve manifestacije su veoma važne, jer se učesnici druže, ostvaruju nove kontakte i razmenjuju iskustva. Na taj način utičemo na poboljšanje kvaliteta života, kako naših korisnika, tako i svih starijih ljudi u našem gradu. Danas smo mi domaćini, ali se i rado odazivamo kada nas pozovu na slična druženja – kaže Nataša Čubrilo, rukovodilac Službe vaninstitucionalne zaštite.

Kao i prethodnih godina, na ovom takmičenju učestvovali su i članovi  Osnovne Organizacije Crvenog krsta u MZ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina:

Danas u sportskom nadmetanju učestvujemo sa četvoročlanom ekipom. Jako nam je lepo ovde, i uvek ćemo se rado odazvati kada god nas pozovuvu – kaže Katica Ketenbah iz OOCK Zrenjanin.

Klub Gerontološkog centra ima preko 100 članova, koji redovno učestvuju u različitim sekcijama i svakodnevnim aktivnostima. Eržebet Milošev, koja je član Kluba već 13 godina, ističe koliko su ovakva druženja važna za starije ljude:

Ovakve manifestacije, kao i slične aktivnosti su veoma značajne za ljude u našim godinama. Pozivam i ostale starije sugrađane, kojima je dosadno kod kuće, da dođu samo da vide kako je u Klubu, i sugurna sam da će dosta njih nakon toga odlučiti da se učlani.

Na takmičenju su učestvovali udruženja penzionera iz Iđoša, Nove Crnje, Mužlje, Novog Miloševa i Kikinde, Crveni krt Mužlja, Osnovna organizacija Crvenog krsta iz Zrenjanina, Udruženje žena Novi Kozarci i korisnici Gerontološkog centra. Najbolji su nagrađeni medaljama i  diplomama, a svi ostali učesnici dobili su zahvalnice. 

Pratite nas FB