INFO Servis, Sport

Sportski savez Srbije poklonio gradskim i seoskim školama lopte

Povodom organizovanja Malog sajma sporta početkom oktobra, Sportski savez Srbije donirao je pakete lopti svim osnovnim školama sa teritorije našeg grada. 

Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Kikinde i lokalna samouprava pre oko mesec dana prvi put u našem gradu, uspešno su organizovali Mali sajam sporta, koji je imao cilj da se što više dece osvnovnoškolskog uzrasta uključi u sportske aktivnosti. Tim povodom, sve osnovne škole sa teritorije Grada Kikinde dobile su od Sportskog saveza paket, koji čine odbojkaška, fudbalska, košarkaška i rukometna lopta.

Prilikom današnje posete OŠ „Đura Jakšić“ predsednica Gradske skupštine, Stanislava Hrnjak, istakla je da je jedan od prioriteta lokalne samouprave ulaganje u obrazovanje, kroz različite aktivnosti i vidove saradnje:

Imamo obavezu da vodimo računa o svim obrazovnim ustanovama. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije prepoznali su njihovu opredeljenost i volju da se pokažu i učestvuju u svim programima koje oni organizuju. Naš grad se nekoliko puta pokazao kao veoma dobar domaćin različitih sportskih dešavanja, u kojima su aktivno učestvovali i učenici i zaposleni u obrazovanju – rekla je Hrnjak.

Predsednica Sportskog saveza Kikinde, Jelena Bakić kaže da je ova donacija Sportskog saveza Srbije veoma značajna za Kikindu, koja je prepoznata kao grad sporta:

Moj tim na svim sastancima i skupštinama prezentuje Kikindu kao sportski grad. Iz tog razloga nam je ukazana čast da budemo jedan od svega nekoliko gradova u kojima je organizovan Mali sajam sporta. Zahvaljujući upešnoj organizaciji Sajma, dobili smo od Sportskog saveza Srbije 21 paket lopti, koji će biti podeljeni gradskim i seoskim osnovnim školama – rekla je Bakić.

Nastavnica fizičkog vaspitanja Dara Beloš, koja se 35 godina bavi ovim poslom, ističe da je ova donacija veoma značajna za OŠ „Đura Jakšić“:

Naša škola je prepoznatljiva po tome što učestvuje u svim sportskim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, a uključujemo se i u različite projekte koje realizuje lokalna samouprava. I u prethodnoj školskoj godini imali smo veoma zapažene sportske rezultate. Veoma su bili uspešni plivači, strelci i atletičari. Jako je važno da se što veći broj dece uključuje u sportske aktivnosti, da se na terenima druže, takmiče i nakon toga jedni drugima pruže ruku, i sportski podnesu i uspeh i poraz – rekla je Beloš.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!