INFO Servis

Sportski klub slepih i slabovidih „Budućnost“ dobio opremu za golbal, Kikinda domaćin državnog prvenstva

Kikindskom klubu za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Budućnost“ uručena je danas donacija u vidu golova, lopti i naočara za golbal, koje je obezbedio Golbal savez. Za deset dana naš grad biće domaćin Prvenstva Srbije. 

Sportski klub „Budućnost“ postoji već 18 godina i okuplja aktivne sportiste i rekreativce. Koordinator i član Kluba i predsednik Izvršnog odbora Golbal sekcije Paraolimpijskog komiteta, Zoran Stefanović ističe koliko je ova donacija značajna:

Nakon 30 godina, zahvaljujući Paraolimpijskom komitetu i Gradu Kikindi upseli smo da obezbedimo opremu vrednosti od oko 14 hiljada evra, koja se može nabaviti samo u Engleskoj i Kanadi. Sastoji se od najsavremenijih golova koji se postavljaju na Paraolimpijskim igrama i svetskim prvenstvima, lopti koje ne možemo nigde u okruženju da nabavimo, kao i napčara bez kojih ovaj sport ne može da se upražnjava – rekao je Stefanović. 

Članovi ovog sportskog udruženja treniraju sedam paraolimpijskih sportova, među kojima je i golbal, timski sport čiji je cilj kotrljanjem ubaciti loptu u protivnički gol i pri tome ne primiti pogodak, a golovi su široki koliko i teren:

Krajem ovog meseca, 23. januara, u Kikindi će biti održano zakasnelo prvenstvo Srbije za 2020, jer zbog situacije nismo mogli da ga organizujemo u decembru. Učestvovaće osam ekipa, a po prvi put naš grad i Čačak će imati i ženske timove, što nikada nije bilo u ovom delu Evrope – kaže Stefanović. 

Ovo sportsko udruženje ima i veliku podršku lokalne samouprave. Član Gradskog veća Dragan Pecarski kaže da je ovo početak lepe saradnje grada i Kluba „Budućnost“:

Kikidnski klub za sport i rekreaciju „Budućnost“ bavi se golbalom, koji je bio izuzetno trofejni sport u staroj Jugoslaviji. Lokalna samouprava je prepoznala važnost bavljenja ovom atraktivnom granom sporta, jer će i sam dolazak novih sportista i sportski turizam biti od velikog značaja za Sportski centar „Jezero“ i za Kikindu – rekao je Pecarski. 

Ove godine pokrenut je veliki i važan projekat, u okviru kojeg će Sportski centar „Jezero“ postati golbal baza reprezentacije i uopšte ovog sporta u našoj zemlji. Direktor SC „Jezero“, Dejan Pudar ističe da su članovi Kluba „Budućnost“ zaslužili svoje mesto na sportskoj mapi i našeg grada i Srbije:

SC „Jezero“ je prepoznao koje sve prednosti može da ima saradnja sa ovim klubom i sa Paraolimpijskim komitetom. Ovo je vrlo važan momenat, u pitanju je atraktivan sport i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da privučemo dosta gledalaca, ne samo iz Kikinde nego i šire – rekao je Pudar. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!