Sportske igre mladih zvanično zatvorene u Kikindi

Sportske igre mladih krajem meseca maja zvanično su otvorene u našem gradu, a juče su u svečanoj sali Gradske kuće, uz prisustvo predstavnika Saveza za školski sport Srbije i Sportskih igara mladih, i zvanično zatvorene. 

Sportske igre mladih predstavljaju veliki projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva, a ove godine u našoj zemlji održane su četvrti put. Kikinda je 22. maja bila domaćin otvaranja ovog velikog sportskog takmičenja, a našem gradu upućene su mnogobrojne pohvale za organizaciju.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov na jučerašnjem svečanom zatvaranju izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovako značajan sportski događaj održavao baš u našem gradu.

Kikinda je proglašena za najboljeg domaćina, što nam mnogo znači. Na takmičenju u našem učestvovalo je preko 5.000 učenika, i kada sve sagledamo mnogo je korsiti koje smo izvukli iz ovog događaja. Okupili smo veliki broj dece i ukazali na važnost školskog sporta koji je u nekom periodu bio i zapostavljen – rekao je Markov.

Zatvaranju je prisustvovala i direktorka Sportskih igara Srbije Ivana Jovanović koja je istakla da je Kikinda bila jako dobar domaćin ovog sportskog takmičenja.

Kada dođete u jedan grad koji ima veliko srce i širom raširene ruke, gde se razumete sa ljudima na čelu lokalne samouprave, imate veliku podršku i svih nasatvnika i sporstkih radnika, onda zaista imate sve preduslove da uspešno napravite jednu lepu manifestaciju – rekla je Jovanović.

Na zatvaranju uručene su i zahvalnice za dobru organizaciju i zalaganje Školskom sportskom savezu Kikinde, gradonačelniku Pavlu Markovu, kao i Jeleni Krvopić kao najboljem koordinatoru Igara u Srbiji.

Podsećamo, kikindski „Simovci“ osvojili su četiri medalje na regionalnoim takmičenju u Splitu, održanom u avgustu. Marijana Bilić bila je najbolja u šahu, Ivana Mršić osvojila je srebro u stonom tenisu, a Mia Gavranov medalju istog sjaja u tenisu. Stefan Šibul okitio se bronzom takođe u tenisu.

 

 

error: Content is protected !!