INFO Servis, Sport

Somborski “Joker“ ipak prejak: Poraz košarkaša “Velike Kikinde“

Košarkaši “Velike Kikinde“ poraženi su u takmici 15. kola Druge regionalne košarkaške lige sever odigranoj u hali Sportskog centra “Jezero“ od somborskog “Jokera“. Kikinđani su izgubili sa 101:55, uprkos velikoj želji i trudu da iznenade gostujuće košarkaše. Prva četvrtina pripala je Somborcima 26:13, da bi u drugoj naši košarkaši bili potpuno deklasirani sa 29:6. U trećoj četvrtini bilo je znatno bolje, što se i videlo na parketu, pa je završena rezultatom 19:18  u korist domaćih. U poslednjoj četvrtini bilo je 28:17. Težak poraz kikindskih košarkaša deo je ove igre, a gosti su pokazali razlog zbog kog pretenduju da se nađu u višem stepenu takmičenja:

Imali smo zaista veliku želju, imalo smo motiv, ali se plašim da su moji igrači izgoreli u toj nekoj želji, jer smo utakmicu otvorili sa pet promašenih zicera, sa dosta promašenih šuteva, dok su gosti bili veoma dobri i imali neverovatno šutersko veče. Pogađali su trojke sa svih pozicija, dok smo mi imali dve trojke u celoj utakmici. To ne umanjuje njihovu pobedu i uspeh, na ovoj utakmici su zaista bili bolji od nas. Da smo pogodili zicere i da smo bili precizniji u šutevima, možda bi utakmica išla drugim tokom, ali je sada gotovo. Imamo dosta vremena da se pripremimo za narednu utakmicu – rekao je trener “Velike Kikinde“, Mirko Bucalo.

U narednom kolu Druge regionalne muške košarkaške lige sever, “Velika Kikinda“ igraće protiv Srbobrana na gostovanju, a potom je do kraja regularnog dela prvenstva dele još dve utakmice. Kikinđani se nalaze na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!