INFO Servis

Slavko Bovan i Vanja Tomašev doneli u Kikindu zlatnu i srebrnu medalju sa Nevesinjske olimpijade

Naši sugrađani Slavko Bovan i Vanja Tomašev, članovi Enigmatskog kluba „Kikinda“, učestvovali su u finalu 16. po redu Olimpijskog kviza, koji je održan u okviru Nevesinjske olimpijade. Bovan je svojoj kolekciji od dve bronzane i jedne srebrne medalje sa ovog takmičenja sada dodao i najsjajnije odličje, dok je Tomašev osvojio srebro.

U finalu Olimpijskog kviza, enigmatsko-zabavnog takmičenja, koje je održano preksinoć u Domu kulture „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju, Kikinđanin Slavko Bovan je osvojio zlatnu medalju. Poznati enigmata, koji je uspešno nastupio i u više televizijskih kvizova, kaže za naš radio da mu je ovo prvo zlatno odličje, nakon četiri nastupa na ovom takmičenju:

Svaki put sam se plasirao u finale, na šta sam izuzetno ponosan jer je konkurencija vrlo jaka. Do sada sam imao dve bronzane i jednu srebrnu medalju, pa je bilo vreme da se osvoji i zlato. Moram da istaknem da su takmičari vrlo fer, sve protiče u duhu viteštva, pa i kada su vrlo male razlike u bodovima. Posebno mi je drago da je Vanja Tomašev, koji je inače bolji kvizaš od mene, u Kikindu doneo još jednu medalju – kaže Bovan.

Poslednje pitanje na kvizu odlučilo je raspored ostalih odličja, a srebrnu medalju osvojio je naš sugrađanin Vanja Tomašev, diplomirani inženjer građevine. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je magistar matematike Marko Rajković, trostruki pobednik Olimpijskog kviza. Najbolji su osim odličja dobili i novčane nagrade. Kviz je organizovao Radio Nevesinje, uz pokroviteljstvo Opštine Nevesinje.

 

Foto: EK „Kikinda“ i Radio Nevesinje

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!