INFO Servis, Sport

Sjajno veče u “Jezeru“: Košarkaši “Velike Kikinde“ nadigrali pančevački “Dinamo“

Košarkaši “Velike Kikinde“ ostvarili su pobedu protiv pančevačkog “Dinama“ u zaostalom 10. kolu Prve srpske lige. Kikinđani su, u hali Sportskog centra “Jezero“, slavili sa 62:54. Ogromna želja, borbenost i trud isplatili su se kikindskim košarkašima koji su potpuno zasluženo pobedili: 

Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i to nam se isplatilo. Trudili smo se što više da ih zagradimo, ali smo niska ekipa i to nam je predstavljalo problem. Srećan sam što smo pobedili i nastavljamo dalje istim tempom – rekao je nakon utakmice košarkaš “Velike Kikinde“, Stefan Golijanin.

Gostima je pripala prva četrtina sa 23:14, a potom su Kikinđani preuzeli inicijativu i nisu više dozvoljavali Pančevcima da ih nadigraju. U drugoj četvrtini naši košarkaši slavili su sa 17:9. U nastavku utakmice, viđena je velika broba dve podjednako kvalitetne ekipe. Treća četvrtina završena je u korist domaćih sa 18:13, da bi u poslednjoj četvrtini “Velika Kikinda“ overila pobedu savladavši goste sa 13:9: 

-Ovo nam je bila veoma bitna utakmcia za neki naš dalji plasman. Mnogo je veća želja bila u našoj ekipi. Mi smo slična ekipa sa Pančevcima i pobednik se odlučivao ko ima veću motivaciju. Tako je i bilo na terenu. Utakmica je bila prava na terenu, zaista borbena i u našu korist rešena. Sada sa šest sigurnih bodova idemo dalje. U narednoj utakmici pružićemo veću minutažu momcima koji nisu imali priliku mnogo da igraju – dodao je Mirko Bucalo, trener “Velike Kikinde“.

U subotu, od 20 sati, košarkaši “Velike Kikinde“ ugostiće, u hali sportskog centra “Jezero“, ekipu “Stare Pazove“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!