INFO Servis, Sport

Sjajna završnica u hali: Rukometaši “Kikinde Grindex“ pobedili “Šamot 65“

Rukometaši “Kikinde Grindex“ nastavili su sa pobedničkim nizom u Arkus rukometnoj ligi Srbije. Kikinđani su ovoga puta savladali ekipu “Šamot 65“ iz Aranđelovca sa 29:28 i tako ostvarili još jednu značajnu pobedu u prvenstvu. Pobeda ima još veći značaj s obzirom na to da je golman Slavko Miškov odbranio sedmerac gostiju 15 sekundi pre kraja i sačuvao pobedu. Oslabljena ekipa “Kikinde Grindex“ dala je svoj maksimum, gosti su bili veoma dobri sa nekoliko propuštenih prilika u prvom poluvremenu što ih je na kraju i koštalo poraza. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:13. U nastavku je sve išlo kako treba, dogovoreno iz svlačionice ispoštovalo na terenu, ali je u poslednjih desetak minuta došlo do pada koncentracije domaćih što su gosti vrlo lako mogli da kazne. Međutim, bodovi su i ovoga puta ostali u Kikindi:

Još protekle nedelje sam govorio je da je ekipa “Šamota“ vrlo dobra ekipa, odnosno spoj iskustva i mladosti. Lagao bih ako bih rekao da se nismo jako puno pripremali za njih, nismo ih potcenili, oni su zaista igrali jako dobro, nisu odustajali sve do kraja i ja im na tome čestitam. Mi idemo dalje, upisali smo dva nova boda, tako ćemo da nastavimo pa ćemo da vidimo dokle ćemo dogurati – rekao je igrač utakmice Stanimir Komarek.

Kikinđani su opet imali veliku podršku navijača. Zahvaljujući tome, ali i dobro izvedenim akcijama, uspeli su da ostvare novi trijumf u prvenstvu. Nova pobeda takođe je obradovala i trenera kikindskog kluba, Vladimira Mitreskog:

Čestitam svojim momcima na izuzetnoj borbesnoti, Bilo je veoma teško. Mi smo veoma umorni od prethodne utakmice, koja je bila mnogo bolje odigrana kod nas nego ova, jer smo sada imali dosta grešaka. I pored grešaka uspeli smo da pobedimo sa jednim golom razlike. Da je za igrača utakmice proglašen i golman Slavko Miškov ništa ne bi bilo nezasluženo, tako da će mu ovo biti podstrek da bude još bolji na sledećoj utakmici. Bili smo zasta oslabljeni bez nekoliko ključnih igrača, ali smo i pored toga uspeli i veoma sam zadovoljan – rekao je Mitreski.

Igrač utakmice Stanimir Komarek postigao je osam golova, dok je Nenad Trumbetaš bio šest puta precizan. Pet golova dao je Milan Potpara. Nikola Vrgović upisao se u listu strelaca četiri puta. Po dva gola dali su Nemanja Dukatarov i Milan Pavlov, dok su jedan gol postigli Ljubomir Golić i Aleksandar Kurteš.

Novom pobedom, Kikinđani su preuzeli petu poziciju sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani niški “Železničar 1949“. Sledećeg vikenda ljubitelje rukometa očekuje prava sportska poslastica jer u kikindsku halu na megdan “Kikindi Grindex“ dolazi beogradska “Crvena zvezda“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!