INFO Servis, Sport

Sjajan početak prvenstva: ŽAK deklarisao “Budućnost“ iz Srpske Crnje

Fudbaleri ŽAK-a odigrali su sjanu utakmicu na Vašarištu pred oko 300 gledalaca protiv “Budućnosti“ iz Srpske Crnje i savladali goste u prvom kolu Vojvođanske fudbalske lige – istok sa 3:0, a pored rezultata, viđena je veoma dobra igra “žutih mrava“ koji su svojoj publici prikazali zrelost i znatno veći kvalitet na terenu nego protekle sezone. Prvi gol postigao je Daniel Košiš, da bi vrlo brzo vođstvo ŽAK-a povećao novajlija Nemanja Vrbački, a konačan rezultat realizovao je Marko Ratko koji je postigao vrlo lep pogodak sa distance:

-Ostvarili smo pobedu u prvom kolu, ulazimo samouvereno u sezonu, tako da nam se ispunilo sve ono što smo očekivali. Došlo nam je nekoliko igrača, svi su mladi i željni dokazivanja, igre i pobede. Svi dobro treniramo, to se zaista primetilo na terenu, tako da je ovaj rezultat pre svega učinak dobrog treninga – rekao je Ratko.

Tokom svih 90 minuta kikindski fudbaleri imali su incijativu, praćeni brojnom publikom, rezultat je došao na svoje mesto. Trener ŽAK-a, Jovica Lakić, istakao je da je sve ispoštovano na terenu što je dogovoreno u svlačionici i da je veoma zadovoljan rezultatom, pogotovo pobedom u prvom kolu prvenstva:

-Utakmica je bila veoma sadržajna, pokazali smo da smo dosta sazreli u odnosu na prošlu godinu. Dobro smo radili, svi su bili na treninzima, uvežbavali smo iz dana u dan i mislim da smo zasluženo pobedili. Što se tiče svih utakmica koje nas čekaju ja sam veliki optimista jer verujem u svoje momke, koliko mogu da pruže, koliko se trude i koliko vežbaju na treninzima. Bez discipline i rada nema ni rezultata – dodao je Lakić.

U 2. kolu Vojvođanske fudbalske lige – istok, fudbaleri ŽAK-a gostovaće sledećeg vikenda “Proleteru“ u Banatskom Karlovcu, da bi u 3. kolu na Vašarištu dočekali komšijsku “Crvenu zvezdu“ iz Vojvoda Stepe.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!