INFO Servis

Servis namenjen zaštiti potrošača na sajtu Grada Kikinde

Udruženje potrošača Kikinde, u sklopu projekta Potrošačko savetovalište, postavilo je na zvaničnom sajtu Grada Kikinde servis namenjen potrošačima. Cilj ovog zajedničkog projekta je pružanje informacija vezanih za prava i probleme potrošača. 

Kikinđani će od sada, ukoliko imaju neki potrošački problem koji ne mogu da reše sami sa trgovcem ili pružaocem usluga, pomoć moći da potraže  i putem servisa koji će im stalno biti dostupan na zvaičnom sajtu Grada Kikinde.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije istakao Darko Cvijan iz Uduruženja potrošača, osim ličnim dolaskom u kancelariju UPOK-a ponedeljkom i sredom, kikindski potrošači će od sada moći i na ovaj način da potraže pomoć:

Servis je vrlo jednostavan za upotrebu, a cilj je da potrošačima pruže pre svega informacije o njihovim pravima i zaštiti. Mi ćemo se truditi, u skladu sa prijavama i interesovanjem potrošača, da im blgovremeno odgovaramo i upućujemo ih na njihove mogućnosti. Preko ovog sajta moći će i da se prilažu prigovori potrošačkih problema, a dalje ćemo u skaldu sa situacijom pristupati rešavanju istih – rekao je Cvijan.

Gradska uprava Kikinda podržala je ideju Udruženja potrošača da se na zvaničnom sajtu grada nađe servis koji će biti na raspolaganju sugrađanima. Član Gradskog veća Miodrag Bulajić kaže da lokalna samouprava podržava sve ideje i projekte koji omogućavaju građanima da imaju bolju i kvalitetniju uslugu.

-Želimo da sa Udruženjem potrošača zajedničikm snagama napravimo jedan važan model koji će biti u službi građana i omogućiti im zaštitu potrošačkih prava. Ovaj oblik saradnje između Gradske uprave i UPOK-a je novina i prvi put je implementiran u jednoj lokalnoj samoupravi, tako da mi kao začetnici toga treba da iskoristimo tu prednost u odnosu na ostale lokalne samouprave – rekao je Bulajić.

Kikinđani svoje potrošačke probleme i dalje mogu da prijavljuju i lično, u kancelariji Udurženja potrošača Kikinde, koje se nalazi na adresi Svetosavska 32, ponedeljkom i sredom u periodu od 12 do 16 časova.