INFO Servis, Sport

Sedeća odbojka: OKI „Feniks“ započeo odbranu titule u Prvenstvu Mađarske

OKI „Feniks“ učestvovao je proteklog vikenda na turniru u mađarskom gradu Agardu, i uspešno započeo odbranu titule prvaka iz prošle sezone.  

U sve 3 odigrane utakmice Feniksi su savladali protivnike maksimalnim rezultatom, a u ovoj rundi su to bili Hamburger (Nađ Kanjiža), do sada nepoznata Reprezentacija Slovenije i  uvek nezgodni tim Humanitaš (Tatabanja). 

Mađarski savez sedeće odbojke je planirao da pojača prvenstvo reprezentativnim selekcijama Slovenije, Poljske i Češke, kako bi se mađarski igrači što bolje bolje spremili za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Budimpešti. Taj format bi bio vrlo interesantan za sve učesnike i bio bi vrlo blizak regionalnoj ligi, međutim, konačnu potvrdu učešća je dala samo reprezentacija Slovenije“ – pojasnio nam je igrač i član uprave kluba, Zavišin.

Timove iz Mađarske odlično poznajemo i tu nema tajni, znamo odakle vrebaju opasnosti, ali su nepoznanica bili samo slovenci. To je mlad i perspektivan tim, ali smo igrajući svoju igru sigurno došli do pobede. Sasvim dobro je funkcionisala i alternativna postava bez Mihaljčića. Na žalost, on se povredio sredinom ove utakmice i nije mogao da nastavi ni ovu, ni narednu utakmicu protiv Tatabanje. Nadamo se da će se oporaviti do narednog vikenda za početak Lige Srbije. Uopšteno rečeno, ovaj rezultat obećava, ali to je tek početak i pravi okršaji su tek pred nama“ – rekao je trener Dragin.

U Agardu su za OKI Feniks nastupili: Mihaljčić, Brandić, Marić, Milošev,  Anđelov, Zavišin, Debeljački, Vlajkov, Đapa i trener Dragin. 

Igrači Feniksa sa invaliditetom, uz jednog pridodatog igrača van kluba, su pod kapom Sportskog društva invalida Kikinde prošlog vikenda osvojili još jednu titulu Prvaka Vojvodine za osobe sa invaliditetom. Ovo takmičenje se održava svake godine u organizaciji Sportskog Saveza Invalida Vojvodine. 

 
 
Pratite nas FB