INFO Servis, Sport

Sedeća odbojka: Kikindski “Feniks“ na turniru “Sarajevo open“

U toku borbe za vraćanje u normalna dešavanja, OKI “Feniksu“ iz Kikinde ukazala se prilika da nakon mnogo godina ponovo učestvuje na turniru “Sarajevo open“:

-Rezultat “Feniksa“ u takvom društvu je očekivano poslednje, 6. mesto, ali i pored toga smo se uzdignute glave vratili kući. Naši protivnici (Čelik ’07 iz Zenice, IOK Borac iz Banja Luke, IOK Doboj iz Doboja) nisu bili toliko nadmoćni koliko bi se moglo očekivati. Ako je i to neki reper, ni u jednom setu protivniku nismo otkinuli manje od 16 poena, što se, recimo, desilo svim ostalim ekipama na turniru, osim, naravno, prvaku. Ekipi domaćina „IOK Fantomi“ iz Sarajeva sve čestitke za perfektnu organizaciju i još jedan pobednički pehar na tradicionalno najjačem turniru u Evropi – rekao je kapiten OKI Feniks, Dragiša Brandić.

Prvenstva iz prošle sezone nisu završena ni u Srbiji, ali ni u Mađarskoj. Kikinđani kažu da je najvažnijee da se učešćem na ovom turniru pojavio tračak nade da takmičenja u sedećoj odbojci kreću stazama drugih sportova, da se klubovi i savezi organizuju tako da se takmičenja mogu održati na zadovoljavajuće bezbednom nivou.

Naravno, postoje i drugi problemi osim Covida, a Feniksovci se nadaju relativno brzom razrešavanju i skorom početku Prve lige i kupa Srbije, kao i drugih takmičenja. Na turniru u Sarajevu nastupili su Đuričin, Debeljački, Stjelja, Setorić, Dragin, Zavišin, Budurin, Milošev, Brandić i Marić.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!