INFO Servis, Sport

Sedeća odbojka: “Feniks“ i dalje u vrhu Mađarskog prvenstva

Rezultati prvog kola jesenjeg dela prvenstva Mađarske su poništeni. Tako su i tri pobede kikindskog OKI “Feniksa“ iz tog dela ostale neupisane. Naime, čelnici odbojkaškog saveza Mađarske su doneli ovakvu odluku uz nove propozicije takmičenja, te je prvenstvo počelo iznova, ali tako da nemađarske ekipe igraju u delu međunarodnog prvenstva ove države, što suštinski nije promenilo ništa u samom odigravanju, niti u sastavu lige ili nečem trećem. “Feniks“ je odigrao tri utakmice protiv timova direktnih konkurenata i za medalje i jednu protiv ekipe standardno pretplaćenu na donji deo tabele. Vratili su se u Kikindu sa tri pobede i poraz od “Nyiregyhaze“. 

Zbog zdravstvenih problema u Vac nije putovao najbolji igrač i reprezentativac, Dragiša Brandić. Na mestu kapitena u timu ga je zamenio Aleksandar Budurin koji pokušao da pojasni neke detalje: 

Verovatno su zbog regularnosti takmičenja postavili sve međusobne utakmice četiri najbolje ekipe u istom danu. Međutim, pokazalo se da ovakav raspored, najblaže rečeno, baš i nije bila tako dobra ideja. Radi se o preopterećenju zbog jakih utakmica. Odigrati četiri utakmice na tri dobijena seta u istom danu, konkretno 14 setova. To je definitivno previše. Tokom poslednje utakmice je više od polovine naše ekipe počelo da kuburi sa grčevima i bolovima u zglobovima i leđima, a ni naši protivnici nisu to bolje podneli. Ne znam ni sam kako smo to izdržali. Svaka čast svim igračima, jer smo se ipak zadovoljni vratili i sa tri pobede. Čak i “Nyiregyhazu“ smo imali u šaci. Tri od četiri odigrana seta sa njima su završena na razliku i prosto smo napravili nekoliko grešaka onda kada nisu smele da se dese. Zato jedva čekam revanš i nadam se da ćemo uspeti da dogovorimo drugačiji raspored – rekao je Budurin.

Sledeći turnir prvenstva će se igrati u Tatabanji 14. marta.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!