INFO Servis

Saradnja kikindske i Prve beogradske gimnazije

U okviru projekta „Art karavan“, danas i sutra gosti kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ biće učenici i profesori Prve beogradske gimnazije. Cilj projekta je da, kroz različite muzičke, likovne i ekološke radionice, koncerte i izložbe, učenici steknu nova poznanstva, predstave svoje talente i rad, i upoznaju različite gradove u Srbiji.
 
 
Projekat „Art karavan“ pokrenule su profesorice likovne i muzičke kulture iz Prve beogradske gimnazije, sa idejom saradnje sa ostalim gimnazijama širom naše zemlje. Učenici i profesori Gimnazije „Dušan Vasiljev“ danas su dočekali vršnjake i kolege iz Beograda, a tim povodom pripremili su bogat program kako bi što bolje predstavili svoju školu i naš grad: 
 
Prvi put smo domaćini đacima i kolegama iz Prve beogradske gimnazije, i nadamo se da će se ova saradnja nastaviti. Pripremili smo različite kreativne radionice i druženja, kako bismo se predstavili i ugostili ih na najbolji način. Sutra ćemo imati organizovan obilazak Muzeja i upoznavanje sa stalnom postavkom, kao i odlazak u Muzej „Tera“. Naše goste ćemo, kroz kratko predavanje predstavnika Sekretarijata za zaštitu životne sredine, upoznati i sa sovama koje su zaštitni znak našeg grada– rekla je direktorica kikindske Gimnazije, Mirjana Dražić. 
 
Projekat Prve beogradske gimnazije realizuje se već nekoliko godina. Snežana Perović, profesor biologije u ovoj školi, kaže da „Art karavan“ spaja dva aktiva, umetnost i ekologiju:
 
Ovo je jedan od načina razvijanja reformne školstva. Učenici su izuzetno zadovoljni što, osim umetničkih sklonosti, mogu da se izraze i kroz program ekologije. Učestvovaćemo i u radionicama vezanim za sove, u okviru manifestacije „Sovembar“, što je deci veoma interesantno. Malo je svesti među ljudima o tome koliki je značaj ekologije, i koliko je ona povezana sa drugim oblastima, kao što je umetnost. Zato želimo da širimo našu misiju „Art-eko karavana“ – rekla je Perović. 
 
 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!