INFO Servis

Do sada vakcinisano preko 10 hiljada Kikinđana, sutra počinje vakcinacija “Sputnjikom V“

Na području Kikinde do sada je vakcinisano 10.600 građana, dok je drugu dozu vakcine primilo skoro 4.000 Kikinđana. Imunizacija se vrši svakodnevno, bez čekanja, a građani dolaze na tačno zakazane termine koji su im preneti preko E uprave.

U ponedeljak, 15. februara, vakcinisamo je 817 građana drugom dozom vakcine kineskog proizvođača “Sinopharm“:

-Zaista je velika zainteresovanost. Do sada smo vakcinisali više od 10.000 građana, dok je drugu dozu primilo već 3.930 naših sugrađana . Sam proces vakcinacije se odvija u najboljem redu, termini su zakazani preko E uprave, građani poštuju satnicu, tako da nemamo nikakvih problema. Mi se prilagođavamo spiskovima koji nam stižu od E uprave. Ovih dana smo imali potrebu da otvorimo još jedan punkt u Mikronaselju. Samo u toku 15. februara revakcinisali smo 817 građana – kaže Mira Pećanac, glavna sestra Doma zdravlja Kikinda.

Od srede, 17.februara, revakcinacija drugom dozom kineske vakcine vršiće se od 8 do 15 časova, dok će se od 15 do 20 sati vršiti vakcinacija prvom dozom vakcine Sputnjik V. Građani koji prime drugu dozu vakcine zadržavaju se na punktu oko pola sata, a potom dobijaju potvrdu o izvršenoj imunizaciji.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!