INFO Servis

“Sa devojkama i za devojke“

Na Gradskom trgu održana je javna akcija u sklopu projekta „Sa devojkama i za devojke’’, koju sprovode Udruženje građana „Atina“ iz Beograda i Kancelarija za mlade iz Kikinde. Članovi Kancelarije, ali i prolaznici, oslikavali su platno različitim bojama i na taj način pružili simboličnu podršku ženama.

Akciji su se priključili građani koju su kreativno želeli da ostave neku poruku, ili pruže podršku svojim lepšim polovinama:

Ovo je prva od pet akcija koje imamo zadatak da sprovedemo do kraja avgusta. Ono što građane sledeće očekuje jeste izložba na temu žena koje su bile najbolje u svojim oblastima. Smatram da se pitanje rodne ravnopravnosti kod nas dosta popravilo. Svesne smo činjenice da se na žene u prošlosti gledalo sa nipodaštavanjem, ali na nama je da to promenimo koliko god možemo na bolje. Tako je i ova akcija koju smo organizovali trebalo da ukaže na to da one nisu same i da ljudima skrene pažnju na rodnu ravnopravnost – istakla je Jovana Zarić, predstavnica Kancelarije za mlade u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!