INFO Servis, Sport

Rukometašice “Kikinde“ započele pripreme: Prioritet opstanak u Super B ligi

Rukometašice ŽORK “Kikinda“ započele su pripremu pred nastavak prolećog dela Super B rukometne lige Srbije. Trener Dragan Mrakić ne računa na četiri dosadašnje igračice jer su ekipu napustile Jovana Janković, golman, Ivana i Jovana Jovanović, kao i Nataša Gudurić. Ekipa još uvek nije komletna, ostatak bi trebalo da započne sa treniznizma za nekoliko dana. Cilj je da se poboljša igra, da se isprave greške iz jesenjeg dela i da se ostane u ovom rangu takmičenja:

U jesenjem delu prvenstva igrali smo šareno. Nekada veoma dobro, a nekada veoma loše. Mi smo mlada ekipa, imamo još puno da učimo, ali se zaista dndam da će ekipa u ovom delu igrati mnog bolje. Ono što je sigurno, jeste da su rukometašice iskusnije bar za ovu polusezonu. Igračice koje su nas napustile otišle su pre svega jer nisu uspele da zadovolje svojim igranjm mene lično, ali nisu uspele da mnogo doprinesu na parketu svom timu. Pokušaćemo da u ovom periodu dovedemo ako je to moguće dva pojačanja koja bi našim mladim rukometašicama pomogle da budu što bolje i kako bi ostvarili bolje rezultate – rekao je Mrakić.

Problem oko dovodđenja novih pojačanja predstavlja trenutni status kluba koji nastupa u Super B ligi, a potencijalna pojačanja ipak žele da nastupaju u elitnom ženskom rukometu. To znači da je neophodno još strpljenja u klubu, što i nije veliki problem:

U suštini, mi ne žurimo. Ako bude bilo prilike da se dovedu kvalitetne rukometašice mi ćemo to i da učinimo, a ako se to ne desi, onda ćemo sa našom ekipom igrati drugi deo prvenstva. Problem je što mi još uvek nismo fizički dorasli ekipama sa kojima se takmičimo. Često smo gubili jer fizički nismo mogli da se nosimo sa protivnicima. Nastavljamo sa tehničkim i taktičkim pripremama, a posvetićemo se i individualnim treninzima za njihovo dalje usavršavanje – dodao je Mrakić.

Rukometašice ŽORK “Kikinda“ prvi deo Super B rukometne lige Srbije završile su na osmoj poziciji. Takmičenje se nastavlja prvog marta, a Kikinđanke putuju u Bor na utakmicu protiv ekipe “Bor – RTB“, trenutno drugoplasiranog tima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!