INFO Servis, Sport

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u nedelju dočekuju „Partizan“

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće na domaćem terenu u nedelju, 15. septembra protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati. 

Kikindski rukometaši već uveliko bruse formu za početak prvenstva, a tokom današnjeg terninga u hali Sportskog centra „Jezero“ posetio ih je gradonačelnik Pavle Markov. On je tom prilikom istakao koliko su ovaj sport i ovaj klub važni za Kikindu:

Ulaskom „Kikinde Grindeks“ u najjaču ligu u Srbiji, naš grad našao se u žiži rukometne javnosti. Od samog početka lokalna samouprava pruža značajnu podršku, jer smo prepoznali važnost zadatka da rukomet u Kikindi bude na visokom nivou. Pohvalio bih organizaciju kluba, koji je vrednim radom i trudom postigao značajan uspeh i dobre rezultate. 

Gradonačelnik je objasnio da učešće u Superligi Srbije, najskupljem takmičenju, iziskuje velika novčana sredstva. Iz tog razloga kompanija „Grindeks“, koja je i zaslužna za uspeh kluba u prethodnom periodu, više nije u mogućnosti da finansira klub:

Uprava kluba se našla u problemu, ali se nije predala. Grad je tu da podrži klub i da mu pomogne, i sada se zajednički radujemo početku nove sezone. Naša očekivanja su da će momci dati sve od sebe, a moram naglasiti i da brojna kikindska publika zaslužuje pohvalu. Predstojeća utakmica sa „Partizanom“ je pravi derbi, jer se radi o jednom od najuspešnijih klubova u zemlji, što je i motiv više za igrače – rekao je Markov.

Direktor kluba, Vojislav Bulatović, kaže da je tokom prethodne sezone i tokom leta izvršena rekonstrukcija kluba, i u organizacionionom i u finansijskom smislu:

Kompanija „Grindeks“, uz dotaciju lokalne samouprave, više nije mogla sama da finansira ovako veliki projekat. Zajednički dogovor je bio da pokušamo da finansije podelimo na više kompanija, i veoma smo zahvalni i gradonačelniku i gospodinu Milenku Jovanovu koji su nam pomogli da ovaj period preguramo, kako bismo danas mogli da se pripremamo za utakmicu protiv „Partizana“. Zahvalio bih i kompaniji „Grindeks“ koja će i dalje biti uz nas, samo ne u onoj meri kao ranije – istakao je Bulatović, koji je pohvalio i igrače koji su razumeli situaciju u kojoj se klub našao. 

Klub poziva sve sugrađane da u nedelju dođu na utakmicu u što većem broju, i da u lepoj, fer i sportskoj atmosferi daju podršku „Kikindi Grindeks“ u prvoj utakmici u sezoni.

„Kikinda Grindeks“ od prošle jeseni igra u Superligi, sa još jedanaest najboljih rukometnih klubova u zemlji. Prošlu sezonu naš klub je završio na solidnom šestom mestu i osvojio „Plej kup“. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!