INFO Servis, Sport

Rukomet: Zrenjaninski “Proleter“ porazio “Kikindu Grindex“

Rukometaši “Kikinde Grindex“ izgubili su u banatskom derbiju Arkus rukometne superlige Srbije. Kikinđani su poraženi u Zrenjaninu u okviru 17. kola elitnog rukometnog prvenstva od “Proletera“ sa 30:25. Kikindski rukometaši dobro su otvorili utakmicu i tokom prvog poluvremena sve vreme držali prednost. Naši su koristili svaku grešku koji bi Zrenjaninci napravili, pa su na taj način i stekli određenu distancu, ali je u poslednjh pet minuta prvog dela došlo do pada u igri koju su domaći vrlo dobro iskoristili i tako preokrenuli u svoju korist. Nisu se ni naši predali, pa se na odmor otišlo pri rezultatu  15:15 što je i nagovestilo tešku borbu na parketu.

U nastavku utakmice nervoza na terenu bila je sve vreme prisutna u taboru obe ekipe. Prvih petnaestak minuta bilo je izjednačeno. Naši su u nekoliko navrata imali prednost, ali su greškama dozvolili domaćinu da ih stigne. Greške koje su naši povremeno pravili Zrenjaninci su iskoristili da povećaju svoju prednost, tako da je u poslednjih desetak minuta utakmice bilo i četiri gola prednosti. Kako je vreme prolazilo, tako su i Zrenjaninci povećavali svoju prednost, koja je kasnije postala nedostižna za naše rukometaše.

Najefikasniji u redovima kikindske ekipe bio je Milan Lisica sa šest postignutih golova. Milan Potpara bio je četiri puta precizan. Po tri gola postigli su Vesko Barjaktarović, Milan Pavlov i Nenad Trumbetaš. Dva puta u listu strelaca upisali su se Nikola Vrgović, Mirko Kenjalo i Stanimir Komarek. Narednog vikenda, “Kikinda Grindex“ koja trenutno zauzima sedmu poziciju prvenstvene tabele, dočekuje na parketu hale Sportskog centra “Jezero“ vrlo nezgodnu ekipu “Novog Pazara“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!