INFO Servis, Sport

Rukomet (ž): “Kikinda“ poražena od “Pančeva“

Rukometašice “Kikinde“ nisu uspele da pobede na svom terenu ekipu “Pančeva“ u utakmici sedmog kola Super B rukometne lige Srbije za žene. Kikinđanke su izgubile sa 27:21 i tako pale na osmo mesto prvenstvene tabele. Nisu mogle ovoga puta da domaće rukometpice pariraju znatno iskusnijoj pančevačakoj ekipi, probudile su se tek u poslednjih nekoliko minuta utakmice, ali je bilo kasnoe da se napravi preokret:

-Realno, nakon ove utakmice svi smo videli ono u šta ja nisam verovao, a to je neisustvo koje posedujemo. Ekipa “Pančeva“ igra već godinama u ovom prvesntvu i imaju nekoliko sjajnih i iskusnih igračica i to je naš osnovni problem. Problem je i što smo sada izgubili dva boda kod kuće, tako da ćemo morati na gosotvanju da tražimo šansu da nadoknadimo. Liga je jako zahtevna, četiri ekipe ispadaju, svaki izgubljen bod kod kuće je jatko težak, jako velik, tako da je na nama da se borimo – rekao je nakon utakmice trener “Kikinde“, Dragan Mrakić.

Mogle su Kikinđanke u nekoliko navrata da ostvare prednost i nanesu poraz gostujućoj ekipi, ali greške koje su se desile na parketu pokazale su da je kikindskoj ekipi potrebno još dosta iskustva kako bi sve stvari došle na svoje mesto:

-Mi uvek proradimo u poslednjim minutima utakmice, ali često tada bude kasno. Ovoga puta naša igra nije bila dovoljna kako bi pobedile. Mislim da je naša želja bila prevelika, kao i nadanja i očekivanja, pa da je i to bio razlog naše loše igre i nepovoljnog rezultata. Mi ćeo nastaviti da naporno treniramo i da se nadamo najboljem u prvenstvu – rekla je Teodora Đukičin.

Najefikasnija u redovima kikindskog kluba bila je Željana Radaković sa šest golova, dok je Linea Čočaj pet puta bila precizna. Teodora Đukičin dala je četiri gola, dok je Jovanka Peić postigla tri. Nataša Gudurić dala je dva gola, a Slađana Latinović jednom je bila precizna. U narednom kolu Super B rukometne lige Srbije za žene, rukometašice “Kikinde“ igraće protiv ORK “Beograda“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!