INFO Servis, Sport

Rukomet: Težak poraz “Kikinde Grindex“ u Nišu

Rukometaši “Kikinde Grindex“ izgubili su u utakmici 11. kola Arkus rukometne lige Srbije protiv ekipe “Železničara 1949“ u Nišu. Kikinđani su poraženi sa 37:24. Nije tokom utakmice bilo nijednog momenta da su naši rukometaši bili u prilici da se približe znatno kvalitetnijoj niškoj ekipi koja je pokazala zaista dobru igru i da nisu bez razloga prošle sezone bili učesnici regionalne SEHA lige. Da će Kikinđanima biti teško videlo već na početku utakmice koja je pripala domaćim rukometašima kada su napravili veću razliku, a koja se, kako je vreme odmicalo, samo povećavala. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:11.

U nastavku meča Nišlije su nastavile da rešetaju mrežu kikindskog tima. U jednom momentu su Kikinđani uspeli da se približe protivniku, ali preokreta nije bilo, došlo je do nekoliko brzih akcija domaćih koji su tada ponovo napravili veću razliku. Novim porazom u prvenstvu, Kikinđani su ostali na šestoj poziciji Arkus lige sa pet pobeda, pet poraza i jednom nerešenom utakmicom. Najefikasniji u redovima kikindskog kluba bio je Milan Pavlov sa osam postignutih golova. Aleksandar Kurteš dao je šest golova. Četiri puta precizan je bio Nikola Vrgović. Milan Potpara strelac je dva pogotka. Po jedan gol dali su Vuk Kosanović, Mirko Kenjalo, Ljubomir Golić i Nemanja Dukatarov.

“Kikindu Grindex“ očekuje za vikend još jedna veoma teška utakmica jer putuju u Beograd na meč protiv “Partizana“. Potom će ugostiti “Rudar“ iz Kostolca, a pre odlaska na odmor igraće i protiv beogradskog “Obilića“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!