INFO Servis, Sport

Rukomet: Počinje Play kup – ’’Kikinda Grindex’’ u petak protiv ’’Spartak Vojputa’’

Rukometaši ’’Kikinde Grindex’’, u petak od 19 sati, utakmicom protiv ’’Spartak Vojputa’’ iz Subotice započinju novo takmičenje u prvenstvu Super A rukometne lige Srbije, takozvani Play kup, odnosno borbu za peto mesto na tabeli. U pohodu na tu poziciju očekuje ih šest kola, a Kikinđani takmičenje započinju kao prvoplasirani jer se bodovi prenose iz regularnog dela i naša ekipa ima osam bodova, beogradski ’’Obilić’’ i  ’’Šamot 65’’ po šest, dok ’’Spartak Vojput’’ ima četiri:

Ovo takmičenje biće vrlo zanimljivo, pogotovo što se igra prvi put u ovakvom formatu. Prve dve ekipe iz ove mini lige biće direktni učesnici završnice Kupa Srbije. To nije mala stvar jer bi na taj način propustili šest utakmica što bi nam mnogo olakšalo takmičenje naredne godine, kako u kadrovskom smislu, tako i finansijski. Mi smo opstankom u ligi ostvarili primarni cilj i plasmanom u gornji deo tabele. Smatram da ćemo uspeti da napravimo jedan dobar rezultat, zaista verujem da ćemo i u ovom Play kupu igrati dobro baš onako kako smo igralu i tokom redovnog dela prvenstva – istakao je direktor kikindskog kluba, Vojislav Bulatović.

Nakon utakmice sa subotičkom ekipom, Kikinđani će ponovo, kao domaćini, u hali Sportskog centra ’’Jezero’’, ugostiti ’’Šamot 65’’ iz Aranđelovca, a utakmica je na programu u četvrtak, 25. aprila.

(Autor fotografija: Miroslav Lukić)

Pratite nas FB