INFO Servis, Sport

Rukomet: Plavi poraženi od Crvene zvezde, sledi borba za opstanak

Rukometaši “Kikinde Grindex“ izgubili su u Beogradu od “Crvene zvezde“ u pretposlednjem kolu Arkus superlige Srbije. Kikinđani su poraženi sa 26:25 i tako će, po svemu sudeći, igrati u play out fazi, odnosno boriće se za opstanak u elitnom rukometnom prvenstvu. Tako bi bar trebalo, ali će se više znati nakon što Skupština Arkus lige donese odluku i konkretne poteze koje bi trebalo povući, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalaze skoro sve zemlje na svetu. Beograđani su vodili tokom cele utakmice, ali im rukometaši kikindskog kluba nisu dozvoljavali da se udalje. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:12 za “Crvenu zvezdu“, a u nastavku je viđena zaista teška borba i prava superligaška utakmica. Imali su Kikinđani svoje šanse, ali ih nisu iskoristili:

Mislim da je pobednika odlučio veliki broj promašenih zicera u našoj ekipi, a takve greške protiv jakog protivnika poput “Crvene zvezde“, uvek budu kažnjene. Mi smo dali sve od sebe, videli smo pravu utakmicu, sa dosta lepih akcija, dosta borbe, zaista nam je bilo stalo da ostvarimo pobedu, ali nije nam pošlo za rukom. Sada predstoji da vidimo šta ćemo dalje. Nama bi trebalo u poslednjem kolu da dođe niški “Železničar“, ali nam je mnogo važnije od svega zdravlje naših ljudi, tako da čekamo odluku i dalje korake u vezi sa prvenstvom – rekao je nakon utakmice, sportski direktor “Kikinde Grindex“, Vojislav Bulatović.

Za igrača utakmice proglašen je Milan Lisica sa sedam postignutih golova. Stanimir Komarek bio je precizan čak devet puta. Nikola Vrgović dao je četiri gola. Ljubomir Golić i Milan Pavlov dali su po dva gola, a Vesko Barjaktarović bio je jednom precizan.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!