INFO Servis, Sport

Rukomet: “Kikinda Grindex“ propustila šansu u “Jezeru“, nerešeno sa Subotičanima

U vojvođanskom derbiju 5. kola Arkus rukometne lige Srbije između “Kikinde Grindex“ i subotičkog “Spartaka“ bilo je nerešeno 23:23. Iako su Kikinđani vodili sa pet golova prednosti, gostujuća ekipa uspela je da se u poslednjim trenucima utakmice približi i osvoji vredan bod.Tako je Vojvođanski derbi Arkus rukometne lige Srbije pripao je gostujućim rukometašima subotičkog “Spartaka“ koji su uspeli da osvoje vredan bod protiv rivala “Kikinde Grindex“  pred oko 800 gledalaca i ostvare zacrtano još pre dolaska u Kikindu. Domaći igrači imali su veliku prednost, ali se Subotičani nisu predali do poslednje sekunde, pa tako i uspeli da dođu do izjednačenja 23:23.  Kikindska ekipa bila je bolja tokom cele utakmice, stekla veliku prednost od pet golova i svi su videlu još jednu pobedu upisanu za kikindski tim. Međutim, nekoliko grešaka i promašenih zicera bilo je dovoljno da se gosti osvete. Za igrača utakmice proglašen je Stefan Arđelan, rukoemtaš gostujućeg tima.

– Mislim da su tehničke greške presudile, kao i dosta promašenih zicera. Na kraju je ostao nerešen rezultat. Mi nastvljamo dalje, gledamo napred da iz ovoga izađemo bolji i mudriji – izjavio je nakon utakmice, Stanimir Komarek. 

Komarek je postigao sedam golova na utakmici, dok je Milan Pavlov četiri puta bio precizan. Tri puta u listu strelaca upisao se Milan Potpara. Po dva gola dali su Dušan Šipka, Ljubomir Golić, Aleksandar Kurteš i Nikola Vrgović. Milan Lisica postigao je jedan gol:

-Umesto da smo priveli utakmicu kraju na miran način jer smo imali bodovnu prednost, mi smo loše šutirali, zicere nismo realizovali i tako da je ekipa “Spartaka“ svojom upornošću došla do zasluženog boda – smatra trener “Kikinde Grindex“, Goran Kurteš.

U narednom, 6. kolu Arkus lige Srbije, rukometaši “Kikinde Grindex“ ugostiće ekipu zrenjaninskog “Proletera“ u banatskom derbiju.

(Autor fotografija: Miroslav Lukić)

Pratite nas FB
error: Content is protected !!