INFO Servis, Sport

Rukomet: “Kikinda Grindex“ poražena od beogradske “Crvene zvezde“

Rukometaši ,,Kikinde Grindex“ poraženi su na svom terenu u borbi protiv beogradske ,,Crvene zvezde“. Gosti su slavili sa 26:25 (15:14). U uzbudljivom, a ujedno i u teškom meču, ,,Crvena zvezda“ dobila je pojačanje u srednjem beku, a kikindski rukometaši uprkos sjajnim akcijama vođeni gromoglasnom publikom, ali i  sa par promašenih zicera u samoj završnici, ovog puta, za razliku od prošle godine, nisu uspeli da nadigraju protivnika koji je spremno došao po bodove. Za igrača utakmice proglašen je Bojan Todorović iz beogradske ,,Crvene zvezde“:
 
Bio je ovo težak meč i uzbudljiv, borili smo se i radili smo kroz treninge gde smo se i potrudili za ovu pobedu kao što je i došla. Ovo je veoma važna pobeda za nas, kako u psihološkom, tako u svakom drugom smislu- rekao je igrač ,,Crvene zvezde“ Nikola Lazić. 
 
Čestitao bih ekipi Crvene Zvezde na dva osvojena boda, bila je dosta neizvesna utakmica, niko nije uspeo da ostvari veću rezultatsku prednost, iako smo se borili. Falili su nam bodovi, prošle godine smo se provukli sa jednim golom razlike, a sada smo izgubili sa golom razlike – rekao je Nikola Vrgović iz kluba ,,Kikinda Grindex“. 
 
 
Na samom početku utakmice treneru rukometnog kluba ,,Crvena zvezda“, Radanu Rovčaninu uručena je uramljena fotografija sa njegovom ekipom budući da ga kako je rekao, za Kikindu vežu uspomene na njegove početke:
 
Hvala domaćinu na divnom gestu, jer sam bio prvi igrač u Kikindi i za ovaj grad i klub vežu me divne uspomene. Utakmica je bila više uzbudljiva nego kvalitetna, ali veoma sam ponosan na svoje momke a ujedno bih i čestitao ekipi Kikinde na fer i korektnoj igri – izjavio je Rovčanin.
 
 
U prvim redovima najefikasniji bili su Stanimir Komarek i Milan Potpara sa 6 postignutih golova. Milan Lisica i Aleksandar Kurteš postigli su po četiri gola, Nikola Vrgović tri puta zatresao je protivničku mrežu, a Nenad Trumbetaš i Milan Pavlov postigli su po jedan gol.
 
Da je rezultat kojim slučajem bio nerešen, ne bi bilo nezasluženo, oni su imali malo više sreće u nekim situacijama, mi nismo uspeli da pogodimo neke otvorene šuteve i zbog tehničkih grešaka u prvom poluvremenu, da je tada bilo bolje, i ishod bi bio drugačiji. Naredno kolo igramo protiv niškog ,,Železničara“ u sledeći četvrtak – izjavio je Vladimir Mitreski, trener mrk ,,Kikinda Grindex“. 
 
(Autor fotografija: Miroslav Lukić)
Pratite nas FB
error: Content is protected !!