INFO Servis, Sport

Rukomet: “Kikinda Grindex“ i naredne sezone u elitnoj srpskoj ARKUS ligi

Sa uvođenjem vanrednog stanja kao posledice epidemije koronavirusa takmičenja u svim sportskim disciplinama bila su obustavljena, jer su prioriteti zaštite stanovništva i zdravlja ljudi došli na prvo mesto. Ipak, nakon završenog mučnog perioda polako je došlo na red sumiranje rezultata, pa je tako odlučeno da će MRK „Kikinda Grindex“ i naredne godine nastupiti u najjačoj ARKUS Rukometnoj ligi Srbije: 
 
-Gledaćemo da u narednim danima u saradnji sa ljudima koji vode klub i sa čelnicima lokalne samouprave pronađemo najbolji model funkcionisanja našeg sportskog kolektiva u skladu sa organizacionom prirodom i budžetom, s obzirom na tešku situaciju u društvu izazvanu koronavirusom. Pored toga što smo se na terenu izborili za neki status i što smo odlukama nadležnih organa ARKUS lige i Rukometne lige Srbije i dalje ostali superligaši, nadam se da će i grad imati razumevanja za sve to kako bismo istinski, gradski sportski brend očuvali, kako bi sledeće sezone mogli da budemo konkurentan klub u najvišem rangu i da nam i sledeće sezone hala bude puna, da nam dolaze najbolje ekipe, i da najbolji pobeđuju- rekao je sportski direktor MRK „Kikinda Grindex“ Vojislav Bulatović. 
 
Muški rukometni klub „Kikinda Grindex“ protekle godine zavredio je važnu finansijsku podršku grada, a čelnici kluba izrazili su nadu da će se pronaći i volje i interesa da Kikinda i dalje ima superligaša. Već u četvrtak će biti održana Skupština ARKUS lige gde će pored odluke o formi takmičenja, jedna od tema biti i modeliteti sistema takmičenja u sledećoj sezoni. Za sada postoje predlozi da se ostane sa 14 klubova, mada ima predloga da se proširi i na 16, ali i dva inicijalna predloga – da bude jedinstvena liga kao i do sada, bez plej off-a i play out-om i da bude liga sa plej off-om i play out-om. Prema ocenama trenera, očekivan je i nešto duži pripremni proces kako ne bi došlo do povreda i narušenog zdravlja igrača, a uz poštovanja svih vanrednih mera Ministarstva zdravlja. 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!