INFO Servis

Rimokatolička crkva i njeni vernici danas slave Uskrs

Danas je u Katoličkoj crkvi u Kikindi župnik Tibor Konc služio Uskršnju misu, kojoj su, osim vernika, prisustvovali i članovi Gradskog veća Imre Kabok i Milivoj Linjački, kao i predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak. 

Svim građanima koji danas obeležavaju jedan od najaradosnijih i najvećih hrišćanskih praznika, župnik Tibor Konc uputio je iskrene čestitke i želje, da Uskrs provedu u miru, sreći i blagostanju.

Predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak, istakla je da je Kikinda, kao i ostatak Vojvodine, sredina koja odiše multukulturalnošću, i koju karakteriše poštovanje i uvažavanje različitih kultura i običaja. Ona je u svoje lično ime i u ime lokalne samouprave sugrađanima katoličke veroispovesti čestitala Uskrs:

Danas smo ovde u Katoličkoj crkvi zajedno podelili radost jednog od najvećih hrišćanskih praznika, Vaskrsenja Hristovog. Ono što čovek doživi u ovom svetom hramu je stvarno nešto posebno, i duhovno inspiriše. Moja poruka sugrađanima koji danas slave je da pronađu motive, svetlost, način i nadu da prevaziđu sve probleme. 

Čestitkama se pridružio i član Gradskog veća Imre Kabok, koji je svima koji danas slave Uskrs poželeo sve najbolje i da ga provedu u miru i blagostanju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!