INFO Servis

Renovirana fiskulturna sala u OŠ „6. Oktobar“

Danas je u Osnovnoj školi „6. Oktobar“ u Kikindi svečano otvorena renovirana fiskulturna sala, koja je adaptirana uz finansijsku pomoć Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u okviru projekta „Da rastemo srećni“. 

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“ koji je raspisala Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u pratnerstvu sa NCR fondacijom, Osnovna škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „6. Oktobar“ dobila je novu salu za nastavu fizičkog vaspitanja. Nova fiskulturna sala nije značajna samo zbog održavanja nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, nego i zbog organizovanja mnogobrojnih aktivnosti i sportskih manifestacija za decu iz našeg grada. U radove, koji su obuhvatili izradu parketa, krečenje zidova, farbanje prozora, vrata, sprava i držača za sprave, uložena su sredstva u iznosu od 810.000 dinara. 

OŠ „6. Oktobar“ je izabrana kao jedna od šest škola koje smo podržali u okviru projekta „Da rastemo srećni“. Bilo nam je važno da vidimo kapacitete same škole i upoznamo zaposlene, i nakon obilaska svih obrazovnih ustanove koje su bile u užem izboru odlučili smo se za ovu jer smo videli da postoji potreba za tim i da je ova sala samo srce škole, jer se u njoj odvijaju različite aktivnosti – rekla je Jelena Rakić, koordinatorka projekta. 

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i član Gradskog veća Saša Tanackov koji je tom prilikom izarzio veliko zadovoljstvo što je kikindska škola „6. Oktobar“ jedna od nekoliko izabranih za realizaciju ovog važnog projekta. 

Posebno bih naglasio činjenicu da je jako važno da se nivo društvene svesti, pogotovo kada govorimo o firmama koje privređuju na našem području, podigne na viši nivo nego što je do sada bilo, jer nije poenta samo stvoriti profit, nego i raditi nešto veće za sredinu u kojoj živite. Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na privrednike da u okviru svojih programskih aktivnosti, u domenu društvene odgovornosti, obrate pažnju na škole i vrtiće, jer su deca i mladi najvažniji, i tu podrška treba da bude najveća – rekao je Tanackov. 

Osim opremanja i rekonstrukcije škola, projekat „Da rastemo srećni“ obuhvata aktivnosti koje su namenjene deci, porodicama i prosvetnim radnicima. Fondacija „Ana i Vlade Divac“ sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Dosad je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, koje pohađa preko 20.000 dece. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!