INFO Servis

Rekonstrukcija Doma lova u Iđošu odložena za 2021, u Sajanu sanacija krova bioskopske sale

Član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice, Ljuban Sredić, posetio je danas Iđoš i Sajan, gde je sa predstavnicima ovih sela razgovarao o problemima koje treba rešiti u narednom periodu, kao i o realizovanim i planiranim aktivnostima. 

Kako je i najavljeno, obilazak sela i razgovor sa njihovim predstavnicima biće praksa u narednom periodu, kako bi lokalna samouprava bila u toku sa svim dešavanjima i aktuelnostima u okolnim mesnim zajednicama. Prilikom današnjeg obilaska Iđoša, član GV, Ljuban Sredić, istakao je da su u svim mesnim zajednicama, zbog epidemije i slabijeg priliva sredstava, skraćene ili izostale realizacije planiranih projekata:

Mesna zajednica Iđoš imala je u planu rekonstrukciju objekta koji je dobila od države, za smeštaj udruženja građana. U tu svrhu bilo je planirano više od 10 miliona dinara. Međutim, ove godine to neće moći da bude realizovano, ali će lokalna samouprava nastojati da to uđe 2021. u plan i da počne rekonstrukcija tog objekta -rekao je Sredić.

Predsednik MZ Iđoš, Miodrag Komanov, kaže da u ovom selu nije urađeno u ovoj godini sve ono što je planirano, ali  su neki projekti ipak realizovani:

Lepa priča vezana za dečje igralište ove godine je realizovana. Takođe, urađena je ograda oko groblja, kao i četiri nova autobuska stajališta. Do kraja godine u planu nam je i da pošumimo neke parcele. S obzirom na celu situaciju, Iđoš ipak može da se pohvali da je uradio dosta – krekao je Komanov i dodao nešto više o planiranoj rekonstrukciji Doma lova koji bi služio udruženjima, sportskim klubovima i svim ostalim meštanima kao prostor za skupove, slavlja i slične događaje: 

Objekat je napušten i zapušten i u tom stanju se nalazi više od 10 godina. Mnogo energije je uloženo da se parcela i objekat sa državnog prevedu u vlasništvo grada odnosno mesne zajednice. Nakon toga urađen je i projekat, tako da je preostalo samo da ga realizujemo, nadamo se u toku sledeće godine, ako situacija to dozvoli.

U Sajanu je u ovoj godini bilo dosta toga u planu ali je, kao i u ostalim seoskim mesnim zajednicama, deo projekata odložen za naredni period:

Od prioriteta, u dogovoru sa predsednikom MZ Sajan, u rebalans budžeta ubacili smo sanaciju krova stare bioskopske sale, u iznosu od 1,5 milion dinara. Bila je planirana i rekonstrukcija krova vrtića, za koju je potrebno mnogo više sredstava, ali je to iz objektivnih razloga odloženo za narednu godinu – rekao je Ljuban Sredić prilikom posete Sajanu. 

Predsednik MZ Sajan, Zoltan Tot, kaže da je od kapitalnih investicija u planu za ovu godinu bila sanacija kolovozne konstrukcije u Ulici Đure Đakovića:

Vrednost tog ulaganja bila je oko 5 miliona dinara. Nažalost, zbog situacije i manjka priliva sredstava u gradskom budžetu, to nije realizovano. Ono što smo uspeli ipak da uradimo u ovoj godini je uređenje bankina u pomenutoj i još jednoj ulici, što je veoma važno zbog očuvanja kolovozne konstrukcije. Uspeli smo i da lomljenim crepom saniramo tri male ulice u selu, Užičku, Petefi Šandora i Hunjadi Janoša. Tamo nema velikih potreba da se asfaltira jer te uličice imaju svega par domaćinstava. 

Do kraja godine u planu je adaptacija magacina Doma kulture u čajnu kuhinju. Projekat je gotov, a za njegovu realizaciju potrebno je 1,5 milion dinara, koji će se finansirati iz mesnog samodoprinosa:

Ta sredstva nismo trošili za neka sitnija ulaganja, nego smo ih čuvali za realizaciju nekog većeg projekta. S obzirom na to da se radi o radovima unutra, vremenske prilike nas neće ometati, tako da će to biti završeno do kraja 2020. Sledeće godine planiramo uređenje trotoara u centru sela, dva autobuska stajališta, a radićemo i na uređenju atmosferskih kanala.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!